Muuttoaika

Tämä nukke kaipaa nimeä

Olisiko hän Helmi vai Miina vai sittenkin Helmiina? Vai ihan joku muu? Kuva: Tiina Naula

Olisiko hän Helmi vai Miina vai sittenkin Helmiina? Vai ihan joku muu? Kuva: Tiina Naula

LOIMAAN kotiseutumuseossa on tänä kesänä esillä nukkeja sadan vuoden ajalta eli 1860-luvulta 1960-luvulle. Näyttelyssä on 70 nukkea yhteensä 15:ltä omistajalta.
– Näyttely kertoo kotiseutuhistoriasta, ja sen avulla pääsee katsomaan eiliseen eli aina 1860-luvun nälkävuosiin asti. Monet näyttelyn uusimmista nukeista ovat puolestaan Marttateollisuuden tekemiä, ja niitä ovat tuoneet näyttelyyn 1950-luvulla nukeilla leikkineet, jotka ovat nyt itse isoäitejä, näyttelyidean äiti Anna-Liisa Kastio sanoo.
Näyttelyssä on myös yksi nimetön nukke, Kastion noin 90-vuotias punapukuinen tyttönukke, jolle kävijät saavat ehdottaa nimeä.

 

Lue lisää 6.6.2015 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.