Tämä nukke kaipaa nimeä

Olisiko hän Helmi vai Miina vai sittenkin Helmiina? Vai ihan joku muu? Kuva: Tiina Naula

Olisiko hän Helmi vai Miina vai sittenkin Helmiina? Vai ihan joku muu? Kuva: Tiina Naula

LOIMAAN kotiseutumuseossa on tänä kesänä esillä nukkeja sadan vuoden ajalta eli 1860-luvulta 1960-luvulle. Näyttelyssä on 70 nukkea yhteensä 15:ltä omistajalta.
– Näyttely kertoo kotiseutuhistoriasta, ja sen avulla pääsee katsomaan eiliseen eli aina 1860-luvun nälkävuosiin asti. Monet näyttelyn uusimmista nukeista ovat puolestaan Marttateollisuuden tekemiä, ja niitä ovat tuoneet näyttelyyn 1950-luvulla nukeilla leikkineet, jotka ovat nyt itse isoäitejä, näyttelyidean äiti Anna-Liisa Kastio sanoo.
Näyttelyssä on myös yksi nimetön nukke, Kastion noin 90-vuotias punapukuinen tyttönukke, jolle kävijät saavat ehdottaa nimeä.

 

Lue lisää 6.6.2015 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla