Juha Katilan keksinnöt rikastavat koulumaailmaa

LOIMAA Juha Katilalla on harrastuksena keksiminen. Hänen vapaa-aikansa kuluu kehittelemällä uusia laitteita, ja verstaallaan hän onkin suunnitellut muun muassa CNC-jyrsimiä, 3D-tulostimen ja laserleikkurin.

Juha Katilalla ei ole koskaan tylsää, sillä kekseliäällä miehellä riittää suunnitelmia. Hänen rakentamansa RC-lennokit ovat näyttäviä kapistuksia. Kuva: Maija Paloposki

Juha Katilalla ei ole koskaan tylsää, sillä kekseliäällä miehellä riittää suunnitelmia. Hänen rakentamansa RC-lennokit ovat näyttäviä kapistuksia. Kuva: Maija Paloposki

Muutamia vuosia sitten mies innostui RC-laitteista eli radio-ohjattavista kojeista. Erilaisista kierrätysmateriaaleista hän rakensi esimerkiksi lennokkeja, jotka ovat hänen suosikkejaan, niissä kun on muita härveleitä vähemmän liikkuvia mekaanisia osia.
– Lennokit lentävät niin kauas kuin silmä kantaa. Kantomatka on noin kilometrin, joten ne voivat liitää pilvienkin päällä.

Torstain Loimaan Lehden teemana ovat harrastukset. Juha Katilan keksimisharrastuksen lisäksi luvassa on juttua muun muassa keräilyn, soudun ja salonkitanssin harrastajista, äänitysstudiosta ja monesta muustakin kiinnostavasta aiheesta, joista voi löytyä uusi harrastus vaikkapa lehden lukijoillekin.

Maija Paloposki

 

Lue lisää 27.8.2015 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla