Muuttoaika

Hallinto-oikeus hylkäsi susiluvista tehdyt valitukset

LOIMAAN SEUTU Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa päästään viikonloppuna susijahtiin. Turun hallinto-oikeus hylkäsi luonnonsuojeluyhdistysten tekemät hakemukset koskien susien kaatolupien täytäntöönpanon kieltämistä. Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola Satakunta-Varsinais-Suomi ry vaati kolmen päätöksen ja Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri ry yhden päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä.
Hallinto-oikeuden mukaan suden kannanhoidollisen metsästyksen sallimisesta aiheutuvat edut ovat haittoja suuremmat. Suden kannanhoidollisessa metsästyksessä on kyse kaksivuotisesta kokeilusta. Viime vuonna poikkeuslupapäätösten täytäntöönpano kiellettiin, joten mikäli samaan ratkaisuun olisi päädytty tänäkin vuonna, kokeilua ei olisi päästy toteuttamaan lainkaan. Kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena on muun muassa ehkäistä susien laitonta tappamista ja lisätä susien ihmisarkuutta.
Suomen riistakeskus myönsi joulukuussa Oripään ja Pöytyän alueelle luvan kahden suden pyydystämiseen tai tappamiseen. Myös Köyliön kunnan sekä Huittisten ja Loimaan alueella on voimassa kaksi kaatolupaa.
Lupaehtojen mukaisesti susien pyynnissä tulee välttää tunnistettavan alfayksilön tappamista, ja pyynti suositellaan kohdistettavaksi nuoriin tai haittaa tuottaviin yksilöihin. Luvat ovat voimassa 23.1.–21.2.2016.
Hallinto-oikeuden päätöksiin saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.