Muuttoaika

Yhtenäinen Bisons-lauma kukisti Pyrinnön

KORIPALLO Bisons Loimaa–Tampereen Pyrintö 77–67 (37–33).

Bisonsin ja Pyrinnön kohtaamisista on tullut jo jonkinlainen käsite. Otteluita leimaa kiihkeä tunnelma ja kova intensiteetti. Torstainenkaan peli ei tehnyt poikkeusta sääntöön. Tällä kertaa Bisons oli vahvempi kymmenellä pisteellä.
Bisons kävi suurimmillaan 16 pisteen johdossa. Pyrintö tuli vielä peliin mukaan viimeisellä neljänneksellä, sillä se onnistui kuromaan eron kolmeen. Bisons oli kuitenkin ratkaisuhetkillä parempi. Palloa saatiin Tuukka Kotille (4/4/5/3r/2t) ja Ike Udanohille (14/14/1/1r/1t), jotka nostelivat alta eroa suuremmaksi. Pyrintö pyristeli vielä hetken, mutta viimeistään Martin Zenon (16/10/4/1t) eron seitsemään kasvattanut kakkonen lannisti vieraat.
Biisonien peli-ilme oli Kouvolan keikkaan verrattuna täysin toisesta maailmasta. Jokainen tilanne taisteltiin loppuun saakka ja puolustuksessa kaveria autettiin. Hyökkäyksessäkään ei jääty katselemaan ensimmäisen heiton lähdettyä vaan myös levypallopeli toimi. Taistelun ruumiillistuma oli jälleen Matias Ojala (15/4/1/2t), joka pokkasi parhaan pelaajan palkinnon ottelun jälkeen. Ojalan lisäksi framille on nostettava Ilari Seppälä (13/1/1), joka pelasi parhaan ottelunsa sitten loukkaantumisensa.
– Puolustuksen kautta on helpompi voittaa näitä pelejä, Ojala hymyili.
Pyrinnön kapteeni Antero Lehto (8/1/2/1t) jäi täysin pimentoon. Tamperelaisten peli alkoi kulkea vasta, kun Palviainen pani kentälle Alex Vaenerbergin (6/2). Vaenerberg tekee Pyrinnössä samaa kuin Ville Mäkäläinen parhaina vuosinaan Bisonsissa – tuo kentälle roppakaupalla energiaa riistojen ja kovien yksilöratkaisujen muodossa.

JO ENNAKKOON oli selvää, että tuomarikolmikko Ioannidis, Selkee, Hilke ei selviäisi puhtain paperein pelistä. Korkeaintensiteettinen ottelu oli heille liikaa eikä linjan häivääkään ollut näköpiirissä. Lehto sai viivyttää peliä heittämällä ylimääräisen vapaaheiton teknisen jälkeen, ja Palviainen sai neuvoa omiaan pitkän kaavan mukaan ilman aikalisää. Surkeinta on, että tuomarit lankeavat edelleen Damon Williamsin (20/8/8) temppuiluun. Hän roikkui Kotin kädessä ja heittäytyi maahan. Tuomiona oli Kotille hyökkääjän virhe. Ja kun asiasta valitti, tekninen päälle.
Biisonien matka jatkuu viikonloppuna kohti Moskovaa. Maanantain ottelun vastus on suomalaisittain kutkuttava, sillä loimaalaisia isännöi Petteri Koposen Himki.
Jos oli toinen moskovalaisjoukkue TsSKA kova luu, ei Himki jää siitä kauas. Himki on VTB-liigan kolmantena 12 voitolla ja kolmella tappiolla. Se pelaa VTB:n lisäksi Euroliigaa, jossa se on tällä hetkellä lohkonsa viidennellä sijalla. Varsinkin VTB:ssä Petteri Koponen pääsee loistamaan, sillä hän on tällä hetkellä pelipaikkansa edustajana kuukauden Allstar-viisikossa.
Himki-ottelu on samalla Bisonsille paluuta arkeen, sillä se pelaa alkavalla viikolla yhteensä kolme ottelua. Rauhallinen tahti on taas elettyä elämää.

Jesse Kojo

OP rahastoetu


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

GigaRengas16-17

Tirendo16-17

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Kuntavaalipaneeli 14.3.2017: Kannatatko palvelujen yksityistämistä?

LL:n ja Loimaan työväenopiston järjestämässä vaalipaneelissa kysyttiin puolueitaan edustaneilta ehdokkailta, kannattavatko he palvelujen yksityistämistä. Punainen lappu: en kannata. Vihreä lappu: kannatan. Vastaajina Eveliina Tyyskänen (vas.), Timo Tamminen (sd.), Tiina Perho (kok.), Jarmo Metsänperä (ps.), Markku Kraama (kd.), Juha Kieksi (skp.), Sampsa Heinonen (vihr.) ja Olavi Ala-Nissilä (kesk.).

Loimaan lukio, wanhaintanssit 6, 17.2.2017

Loimaan lukio, wanhaintanssit 17.2.2017, The battle of sexes