Päävalmentajana aloittanut Lauri Rantanen johdatti Hurrikaanin voittoon Samposta

Lauri Rantanen (oik) on kuulunut kiinteänä osana Jankkoon ja loimaalaiseen lentopalloon jo parinkymmenen vuoden ajan. Kuva: Juuso Riponiemi

Lauri Rantanen (oik) on kuulunut kiinteänä osana Jankkoon ja loimaalaiseen lentopalloon jo parinkymmenen vuoden ajan. Hänen kanssaan peliin eläytyi joukkueenjohtaja Juha Vuolle. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Pielaveden Sampo 3–1 (17–25, 25–19, 25–13, 25–16).
Keskiviikko muuttui kertaheitolla melkoiseksi mediapyöritykseksi, kun Hurrikaani ilmoitti aamupäivällä vapauttaneensa Nicola Gioliton valmennusvastuusta. Mielenkiintoa lisäsi se, että päävalmentajana aloitti Lauri Rantanen. Jokainen Loimaalla lentopalloa seuraava tietää, että Rantasen perheellä on ollut paikkakunnan lentopallolle suuri merkitys. Laurin nimittäminen Mestaruusliigajoukkueen penkin taakse on paikkakunnan ja seuran imagon kannalta fiksu ja tietoinen valinta. Signaali on seurajohdolta selvä, se luottaa nyt täysin paikalliseen valmennusosaamiseen. Muut joukkueenjohdon jäsenet jatkavat entiseen malliin, mutta käskyvalta on Rantasella.
– Kyllä se puhelin aamulla aika tiuhaan soi. Ja viestejä tuli jos jostakin. Kiitokset kaikille ihmisille kannustavista viesteistä, vaikka en ehtinyt niihin vastaamaankaan. Sen verran oli vilkas päivä, päävalmentaja kiitteli.

NÄYTTI SILTÄ, että pelaajat olivat käsitelleet vaihdokset oikein. Vastuunkantajia oli nyt joukkueellinen, ja pelaaminen muuttui avauserän jälkeen vapautuneeksi. Gioliton aikaista lentopalloa oli arvosteltu ilmeettömäksi ja haluttomaksi. Nyt se muuttui kertaheitolla. Uuden päävalmentajan eleet, ilmeet ja eläytyminen otteluun tarttuivat kaikkiin hallissa olleisiin. Ottelun suurimmat suosionosoitukset sai Rantanen, Jankon kasvatti ja loimaalaisen lentopallon kasvot.
– Lauri tietää opettajana, miten ihmisiä motivoidaan ja miten heistä saadaan paras irti. Nicola tietää varmasti lentopallosta todella paljon ja osaa taktiikan, mutta Lauri puolestaan saa markkinoitua asiat paremmin pelaajille. Siinä ehkä on isoin ero, parhaan syöttöpelinsä tällä kaudella pelannut Eemeli Kouki kommentoi.

Valtteri Arra

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla