Puistokadun koulussa syödään diplomin arvoisesti

LOIMAA Puistokadun koulussa juhlistettiin tällä viikolla kakkukahvein koulun saamaa Kouluruokadiplomia. Diplomi on tunnustus ravitsemuksellisesta, kasvatuksellisesta ja ekologisesta työstä, jota Loimaalla on tehty kouluruokailun edistämiseksi.
Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Diplomin ansaitakseen koulun on läpäistävä 45 kohdan kysymyssarja vähintään 85-prosenttisesti. Monipuolisessa kyselyssä kartoitetaan muun muassa kouluruoan laatua, ruokailuympäristön viihtyisyyttä ja ruokaturvallisuutta.
Hyvän lähtötilanteen ansiosta Puistokadun koulussa ei ole tarvinnut tehdä kouluruokailuun suuria muutoksia.
– Oppilaiden sanoin on vaadittu vain pientä ”säätämistä”, kotitalouden lehtori Leena Vanha-Juhe sanoo.
Kouluruokadiplomi on voimassa kolme vuotta. Puistokadun koulussa ei aiota tyytyä saavutettuun tilanteeseen vaan uusia kehityskohteita mietitään koko ajan. Yksi suurista tavoitteista on hävikkiruoan määrän vähentäminen. Jo nyt tähderuokaa punnitaan ja oppilaille on luvattu jälkiruoka tai ekstrasalaatti, mikäli tähderuoka vähenee olennaisesti viitenä päivänä kahden viikon aikana.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry