Muuttoaika

Sotiemme veteraanit 2016 -keräykset käynnistyvät

Sotiemme veteraanit 2016 -varainhankinta on käynnistynyt perinteisellä varusmieskeräyksellä. Kevään varusmieskeräykset jatkuvat toukokuun loppuun. Syksyllä Puolustusvoimien antama keräystuki näkyy elokuusta alkaen varusmiesten toisen saapumiserän toimesta. Vuonna 2015 Sotiemme veteraanit -keräys tuotti 2,3 miljoonaa euroa, josta varusmiesten keräämä osuus oli yli 1,4 miljoonaa euroa.
Reserviläisjärjestöt järjestävät lauantaina 12.3. omia keräystempauksiaan useilla paikkakunnilla eri puolilla maakuntaa antaen näin tukeaan sotiemme veteraaneille. Vuonna 2015 reserviläisjärjestöjen toiminta tuotti valtakunnallisesti yli 100 000 euroa sotiemme veteraanien hyväksi.
Sotiemme veteraaneja on elossa yhä lähes 22 000. Heistä Varsinais-Suomessa asuu noin 1 800. Heidän keski-ikänsä on jo yli 91 vuotta. Sotiemme veteraanit -keräyksillä tuetaan sotiemme veteraanien lisäksi heidän puolisoidensa, leskiensä sekä sotaleskien kotona selviytymistä. Saadulla tuotolla avustetaan muun muassa hoito- ja lääkekuluissa, hankitaan liikkumista helpottavia apuvälineitä sekä järjestetään virkistystoimintaa ja kuntoutusta.
Varsinais-Suomen sotaveteraanipiirin yhdistykset ovat jo näin alkuvuodesta käyttäneet lähes koko vuoden 2015 Sotiemme veteraanit -varainhankinnasta saamansa tuoton iäkkäiden jäsentensä hyväksi. Tuotolla on pystytty tukemaan lähes tuhatta kunniakansalaista heidän arjen selviytymisessään omassa kodissa. Apua on annettu myös vähävaraisille veteraaneille muun muassa lääkekustannusten ja erilaisten apuvälineiden kustannusten korvaamisessa.
Sotiemme veteraanit on Suomen ainoa virallinen varainhankinta, jonka tuotolla tuetaan sotiemme sankareita. Mukana varainhankinnassa ovat kaikki veteraanijärjestöt: Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto sekä Kaatuneitten Omaisten Liitto.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Kotieläinaiheinen lorukierros Sarka-museossa

Museotyöntekijä Riikka Soininen lukee Sarka-museon eläinlorukierroksella loruja Elina Kynsijärven ja Benjam Pöntisen teoksesta Loruja kotieläimistä.

Metsälannoitus

Metsälannoitus suoritettiin Alastarolla ilmalannoituksena. Lannoitusta urakoi ruotsalainen Kallaxflyg Ab.

Katri Ojala, melkein 100 v., seurasi Vesihovin sadan tunnin uintiviestiä

Melkein satavuotias Katri Ojala Vesihovin lähiesimies Petri Kajanderin haastattelussa. Ojala osallistui kunniavieraana sadan tunnin uintiviestin loppujuhlallisuuksiin.