Muuttoaika

Jukka Harberg voitti Bongaa kevät -seurannan

Sadat kevätkuvat eri puolilta Varsinais-Suomea kertovat odotetun vuodenajan saapumisesta. TS-Yhtymän lehtien Bongaa kevät -verkkoseurannan pääpalkinnon voittaa Jukka Harberg Piikkiöstä kuvallaan Metsähanhet laskeutuvat pellolle. Hän saa palkinnoksi kevätsiivouksen.
– Kuva syntyi, kun olin maaliskuussa katselemassa Paimion Hevonpäässä, jos muuttolintuja jo näkyy. Metsähanhet olivat jokusen kymmenen metrin päässä pellolla. Minulla oli pitkä putki järjestelmäkamerassa, kertoo Harberg kuvan synnystä.
Kuva on otettu 14. maaliskuuta.

Harberg kertoo kuvaavansa muuttolintuja ensimmäistä kevättä. Harrastus on vienyt heti mukanaan, sillä hän käy kuvausretkillä lähes päivittäin. Tällä viikolla hän on vieraillut esimerkiksi Piikkiön lintutornilla.
– Minulla on autossa kamera mukana. Peltoja ja taivasta tulee seurattua. Merikotkan haluaisin saada ikuistettua ja kesällä salamat ukonilmassa, kuvailee Harberg.
Talvella hän kuvasi revontulia.
Toimituksen mielestä voittajakuvassa ovat varhaisen kevään elementit uudessa asetelmassa. Kuvassa on muuttolintujen voitto kylmästä ja paluu Suomeen kasvattamaan uutta elämää.
Kilpailussa haettiin kevään tuntua, tunnelmaa ja hyvää ideaa, ei teknistä täydellisyyttä.

 

Bongaa kevät: Satoja kevätkuvia ympäri maakuntaa

  • Lehden verkkosivuille on maaliskuun puolivälistä lähtien voinut jättää kuvia kevään edistymisestä.
  • Kuvia voi lähettää sähköpostilla tai merkitä sosiaalisessa mediassa #kevätkuva-tägillä.
  • Seurantaan tuli satoja kuvia esimerkiksi sinivuokoista, muuttolinnuista, jäätelöstä, multasäkeistä, kuohuvista koskista, kärpäsistä, saippuakuplista, ryytimaasta ja aikuisesta miehestä liukumäessä.
  • Kuvien mukana tulleissa teksteissä kuului ilo, odotuksen täyttymys ja rakkaus luontoon.
  • Joka viikko palkittiin yksi kuvan lähettäjä elokuvalipuilla.
  • Bongaa kevät -verkkoseurannassa olivat mukana Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-Lehti, Kunnallislehti, Loimaan Lehti, Uudenkaupungin Sanomat, Laitilan Sanomat ja Somero-Lehti.
  • Kiitos kaikille kuvia ja tietoja lähettäneille.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.