Muuttoaika

Viljelijä odottaa nyt poutaa ja lämpöä

LOIMAAN SEUTU Sade ropisee hallin katolle. Viljelijä Sami Kivistö katselee ulos pellolle. Hänestä ei ole aistittavissa minkäänlaista hermostuneisuutta.
Viime viikolla sää enteili jo kylvöjen aloittamista, kunnes ilmat muuttuivat epävakaiseen ja kylmempään suuntaan. Toisaalta kuluvan viikon sateetkin tulivat tarpeeseen.
– Roudan päälle olisi kylvetty ilman sadetta. Laskuojista ei ole tullut vielä kunnon paineella vettä, Kivistö huomauttaa.

Sami Kivistö odotteli sateen taukoamista Hanhijoella. – Talvella noin puolen metrin syvyyteen yltänyt routa teki hyvää maalle, hän arvioi ja sanoo roudan murentaneen ja muuttaneen ilmavammaksi maan koostumusta. Kuva: Lari Kiviranta

Sami Kivistö odotteli sateen taukoamista Hanhijoella. – Talvella noin puolen metrin syvyyteen yltänyt routa teki hyvää maalle, hän arvioi ja sanoo roudan murentaneen ja muuttaneen ilmavammaksi maan koostumusta. Kuva: Lari Kiviranta

Hän hoitaa Hanhijoella maatalousyhtymää yhdessä veljensä kanssa.

SÄÄN ennustetaan jatkuvan epävakaisena ensi viikollakin.
Kivistö sanoo, ettei pellolle ole vielä hoppua ja että sinne voidaan mahdollisesti päästä vapun tienoilla, jos sade taukoaa.
– Maa kuivuu äkkiä, kun vaan aurinko paistaa, hän huomauttaa ja muistelee, että viime vuonnakin työt aloitettiin vappuna.

Lari Kiviranta

Lue lisää 23.4.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.