Viljelijä odottaa nyt poutaa ja lämpöä

LOIMAAN SEUTU Sade ropisee hallin katolle. Viljelijä Sami Kivistö katselee ulos pellolle. Hänestä ei ole aistittavissa minkäänlaista hermostuneisuutta.
Viime viikolla sää enteili jo kylvöjen aloittamista, kunnes ilmat muuttuivat epävakaiseen ja kylmempään suuntaan. Toisaalta kuluvan viikon sateetkin tulivat tarpeeseen.
– Roudan päälle olisi kylvetty ilman sadetta. Laskuojista ei ole tullut vielä kunnon paineella vettä, Kivistö huomauttaa.

Sami Kivistö odotteli sateen taukoamista Hanhijoella. – Talvella noin puolen metrin syvyyteen yltänyt routa teki hyvää maalle, hän arvioi ja sanoo roudan murentaneen ja muuttaneen ilmavammaksi maan koostumusta. Kuva: Lari Kiviranta

Sami Kivistö odotteli sateen taukoamista Hanhijoella. – Talvella noin puolen metrin syvyyteen yltänyt routa teki hyvää maalle, hän arvioi ja sanoo roudan murentaneen ja muuttaneen ilmavammaksi maan koostumusta. Kuva: Lari Kiviranta

Hän hoitaa Hanhijoella maatalousyhtymää yhdessä veljensä kanssa.

SÄÄN ennustetaan jatkuvan epävakaisena ensi viikollakin.
Kivistö sanoo, ettei pellolle ole vielä hoppua ja että sinne voidaan mahdollisesti päästä vapun tienoilla, jos sade taukoaa.
– Maa kuivuu äkkiä, kun vaan aurinko paistaa, hän huomauttaa ja muistelee, että viime vuonnakin työt aloitettiin vappuna.

Lari Kiviranta

Lue lisää 23.4.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry