Bisons ei saanut lisenssiä Korisliigaan – tarjottua Kakkosdivariakaan ei todennäköisesti pelata

KORIPALLO Bisons Loimaa ei saanut ensi kaudeksi Korisliigaan lisenssiä. Suomen Koripalloliiton liittohallitus eväsi Loimaan Korikonkarien sarjalisenssihakemksen taloudellisin perustein, koska LoKoKon viime kauden sopimusyhteisö Bisons BC Oy ei suoriutunut vaadituista velvoitteistaan määräaikaan mennessä.
Liigalisenssin evääminen koskee kilpasarjoja, mikä tarkoittaa sitä, että Korisliigan lisäksi lisenssiä ei myönnetä myöskään Ykkösdivariin.
Bisonsin hallituksen puheenjohtajan Marko Toivolan mukaan Loimaan Korikonkarit voisi hakea sarjapaikkaa alueellisesta Kakkosdivarista, mutta hän ei kuitenkaan pidä sitä tällä hetkellä realistisena vaihtoehtona.
– Näyttää siltä, että pääsarjatason koripallo loppuu Loimaalla eikä aikuisten edustusjoukkuetta ole tulossa ensi kaudeksi, Toivola sanoo.

 

TOIVOLAN mukaan liigalisenssin saamatta jääminen oli erittäin valitettavaa, koska Bisons oli saamassa rahoituksensa kuntoon.

–  Jätimme liigalisenssihakemuksen määräaikaan eli toukokuun loppuun mennessä taloudellisten velvoitteiden hoitamisen osalta puutteellisena, mutta ilmoitimme, että käymme neuvotteluja rahoituksen saamiseksi. Kassavajeemme oli liigalisenssihakemusta jättäessämme 150 000–200 000 euroa, ja kahden viime viikon aikana pääsimmekin ratkaisuun. Iso loimaalainen yritys oli tekemässä kanssamme monivuotista yhteistyösopimusta, jota vastaan haimme pankkirahoitusta. Saimme rahoitusratkaisuun mukaan myös Bisonsin osakkeenomistajia ja taustahenkilöitä. Viime torstaina kaikki palaset olivat koossa rahoituksen järjestymisen suhteen. Informoimme Koripalloliiton liigalisenssiyksikköä, että pystymme täyttämään liigalisenssin edellyttämät talousvaatimukset, Toivola sanoo.
Toivolan mukaan Bisons olisi kuitenkin tarvinnut rahoituksen järjestymisen vaatimien käytännön asioiden hoitamiseen vielä muutaman päivän sekä kaivannut lisäksi yhteistyökumppaneita varten Koripalloliitolta selkeää signaalia siitä, että liigalisenssi myönnetään, jos rahoitus järjestyy. Tätä selkeää signaalia ei kuitenkaan tullut.
– Saimme perjantaina tiedon, että Koripalloliiton liigalisenssityöryhmä ei esitä meille liigalisenssiä, jotka myönnettiin liittohallituksen kokouksessa maanantaina. Lisäksi saimme maanantaina kello 12 tiedon, että meillä on samana päivänä kello 16:een mennessä aikaa hoitaa vaaditut taloudelliset velvoitteet. Menin itse maanantai-illalla olleeseen liittohallituksen kokoukseen selvittämään sitä, että olemme saamassa rahoituksemme kuntoon ja esitin asiasta olevat paperiset dokumentit. Meille kuitenkin kerrottiin, että jatkoajan myöntäminen olisi merkinnyt Koripalloliitolle sen omien sääntöjen rikkomista eikä meille haluttu suoda erityiskohtelua, Toivola sanoo.

BISONSISSA ollaan Toivolan mukaan tällä hetkellä erittäin pettyneitä.
– Harmittaa, ettei Koripalloliitossa nähty arvoa sille mitä Bisons on suomalaisen koripalloilun eteen tehnyt.
Bisonsin yhtenä vaihtoehtona on valittaa tehdystä päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan, mutta Toivola ei vielä osaa sanoa lähdetäänkö tälle tielle. Valituksen käsittely veisi joka tapauksessa niin paljon aikaa, että joukkueen kokoaminen ensi kautta ajatellen olisi liian myöhäistä.
Toivolan mukaan on mahdollista, että osakeyhtiönä toimiva Bisons tullaan hakemaan konkurssiin. Neuvotellut yhteistyösopimukset raukeavat nyt, koska liigalisenssiä ei saatu. Myöskään haussa ollutta toiminnanjohtajan paikkaa ei täytetä.
Bisonsin vaikeudet eivät kuitenkaan koske emoseura Loimaan Korikonkareita, joka jatkaa toimintaansa ennallaan ja sen nimen alla pelaavat edelleen juniorijoukkueet ja harrastejoukkueet.

Tiina Naula

Aiheesta lisää torstain Loimaan Lehdessä, jossa Marko Toivola pohtii muun muassa sitä mikä johti Bisonsin taloudelliseen ahdinkoon. Lisäksi torstain lehdessä on luettavissa lähes kaikki kotipelit ja ison osan vieraspeleistäkin käyneen Bisons-fanin mietteitä.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla