Hirven kaatolupia Varsinais-Suomeen viime vuotta enemmän

 

Valkohäntäpeurojen kaatolupia on myönnetty 8999 kappaletta tälle vuodelle Varsinais-Suomeen. Kuva: Johanna Käkönen

Hirvien kaatolupien määrä kasvaa tänä syksynä Varsinais-Suomessa lähes 22 prosentilla. Kaatolupia on myönnetty tälle vuodelle kaikkiaan 1 621, kun viime vuonna lupia oli 1 332,5. Lupien määrä nousi 22 prosentilla.
Myös valkohäntäpeurojen ja kuusipeurojen kaatoluvat nousevat maakunnassa. Valkohäntäpeurojen kaatolupia on myönnetty 8999 kappaletta, kuusipeuran 31. Viime vuonna valkohäntäpeurojen kaatolupia annettiin 8 313.

Hirville myönnettiin koko maassa 11,5 prosenttia enemmän pyyntilupia kuin viime vuonna. Valkohäntäpeurojen pyyntilupamäärä on puolestaan noin 12,5 prosenttia suurempi kuin edelliskaudella, kertoo Suomen riistakeskus.

Varsinais-Suomen Riistakeskuksen mukaan hirvikanta on kääntynyt kasvuun oltuaan pari vuotta ennätyksellisen alhaisella tasolla. Tulevan syksyn metsästyksen tavoitteena onkin huolehtia siitä, että kanta ei kasva liian suureksi.
Rannikon hirvitalousalueilla hirvikannan tulisi vähentyä nykyisestä. Varsinais-Suomen sisämaan alueilla hirvikannan tulisi säilyä nykyisellä tasolla.

Suomen riistakeskus myöntää metsästyskauden hirvieläinten pyyntiluvat. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.

Hirvieläinten metsästys on mahdollista aloittaa syyskuun viimeisenä lauantaina, 24. syyskuuta. Varsinais-Suomessa metsästyskausi alkaa yleensä hieman myöhemmin. Hirviä voidaan metsästää vuodenvaihteeseen asti ja peuroja tammikuun loppuun saakka.
Viime syksyn metsästyksessä saatiin saaliiksi noin 44 000 hirveä ja noin 26 600 valkohäntäpeuraa.

Hirven pyyntilupamäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna selvimmin Pohjois-Suomessa Kainuun, Lapin ja Oulun alueilla. Rannikko-Pohjanmaalla lupamäärä kasvoi myös selvästi, mutta muutoin Pohjanmaalla lupamäärä hieman pienentyi edellisestä vuodesta. Voimakkaimmin hirven pyyntilupamäärä pienentyi Pohjois-Karjalassa.

Valkohäntäpeurakanta keskittyy voimakkaasti Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan sekä Etelä- ja Pohjois-Hämeen riistakeskusalueille ja pyyntilupamäärä kasvoi runsaalla kymmenellä prosentilla kaikilla mainituilla riistakeskusalueilla viime vuoteen verrattuna.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry