Kirjastojen suosio on säilynyt

KIRJASTOT Yleisten kirjastojen suosio on säilynyt ennallaan Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialueen yleisissä kirjastoissa käytiin viime vuonna yli 6 miljoonaa kertaa ja kirjastoista annettiin reippaat 11,8 miljoonaa lainaa. Asukasta kohden käyntejä oli 8,8 ja lainoja 17,3.
Sekä lainausten että käyntien määrä on pysynyt lähes ennallaan Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Verkkokäyntien määrä sen sijaan on laskussa. Vuonna 2015 niitä tehtiin alueen kirjastoihin runsaat 3,6 miljoonaa, kun edellisenä vuonna luku oli lähes 4,4 miljoonaa.
Kirjastojen tapahtumatoiminta jatkui aktiivisena. Tapahtumia järjestettiin kaikkiaan 4 135 ja niihin osallistui jo lähes 100 000 henkilöä. Lisäksi kirjastoissa järjestettiin 772 näyttelyä ja 3 240 käyttäjäkoulutusta.
E-aineistojen hankinta yleisten kirjastojen kokoelmiin kasvaa tasaisesti ja varmasti. E-lehtiä luettiin ahkerasti vuonna 2015. Niitä selailtiin Varsinais-Suomessa 24 416 kertaa ja Satakunnassa 12 388 kertaa.
Laadukkaassa kirjastossa asiakkaille on tarjolla uutta aineistoa, johon suurin osa kysynnästä kohdistuu. Kirjastoihin ostettiin 327 uutta kirjaa tuhatta asukasta kohti, kun taas vuonna 2014 hankittiin 319 kirjaa tuhatta asukasta kohti.
Kunnat käyttivät kirjastopalveluiden tuottamiseen Varsinais-Suomessa 57,8 euroa asukasta kohden ja Satakunnassa 55,4 euroa. Toimintakulujen koko maan keskiarvo oli 58,3 euroa.
Kirjastoverkossa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia. Lounais-Suomessa oli 46 pääkirjastoa ja 73 lähikirjastoa. Kirjastoautoja alueen teillä liikkui 11. Omatoimikirjastojen itsepalvelutuntien osuus Varsinais-Suomessa lähestyy 20 prosenttia, kun se Satakunnassa on vähän yli yhden prosentin.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla