Sinilevät vähentyneet viime viikosta

VESISTÖT Sisävesien vakiohavaintopaikoilla sinilevät ovat vähentyneet selvästi viime viikosta. Myös merialueilla sinilevät ovat ilmoitusten perusteella jonkin verran vähentyneet viime viikosta.
Kuluneella viikolla Lounais-Suomessa on tehty sinilevähavaintoja sisävesillä suhteellisesti vähemmän, mutta merialueella suhteellisesti enemmän kuin tähän aikaan aiempina vuosina keskimäärin. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen arvion mukaan tulevien viikkojen sinilevätilanteen kehitystä on vaikea ennakoida, sillä se riippuu paljolti sääoloista.
Paikallisesti sinilevätilanne voi vaihdella hyvinkin nopeasti tuuli- ja sääolosuhteiden mukaan. Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven tai merialueen muissa osissa levätilanne voi olla erilainen.
Levätilannetta sisä- ja rannikkovesialueilla voi seurata Järvi&Meriwiki-palvelusta, johon vakioseurantapaikkojen ja kansalaisten levähavainnot tallennetaan päivittäin. Palveluun voi viedä omia levähavaintojaan esimerkiksi älypuhelimen selaimessa toimivan Havaintolähetti-verkkosovelluksen avulla. Kattavan ja ajantasaisen kuvan saamiseksi kansalaisten Järvi&Meriwikiin merkitsemät havainnot ovat arvokasta tietoa myös muille vesillä liikkujille. Levähavainnoista Lounais-Suomen alueelta voi ilmoittaa myös Varsinais-Suomen Ely-keskukseen.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla