Salomon Koli lähti rohkeasti maatalousyrittäjäksi

LOIMAA Maatalous yrittäjyytenä merkitsee riskienottoja, hikeä ja tarmokkuutta. Nuori maanviljelijä, Salomon Koli, 25, ryhtyi maatalousyrittäjäksi, koska hän uskoo positiiviseen tulevaisuuteen myös maaseudulla. Koli aloitti kohta kaksi vuotta sitten yhdessä pikkuveljensä Valtteri Kolin kanssa toiminnan heidän kotitilansa jatkajana. Heidän isänsä Markus Koli auttaa ja neuvoo veljeksiä oman kokemuksensa myötä. Maaseutuyrittäjänä aloittaminen merkitsi velanottoa ja tilakoon suurentamista, jotta leipä voisi tulla käteen maataloudesta.
– Tämä on ollut pikkupojasta asti se minun juttuni. Olen aina touhunnut mielelläni maatilalla, ja nyt kun aloitin itse yrittäjänä, niin olen laittanut kaiken peliin. Jos jotain aloittaa, niin mielestäni se pitää tehdä tosissaan ja kunnolla. Vuonna 2013 lähdimme rakentamaan pihattonavettaa, ja aluksi pankkikaan ei ollut innostunut asiasta. Lähdin itse kuitenkin todella rohkeasti mukaan hankkeeseen ja olen ollut siinä täysillä mukana, Salomon Koli kertoo ja lisää, että ei olisi ryhtynyt toimeen, jos hänellä ei olisi uskoa puhtaan suomalaisen ruoan tuottamiseen ja siihen, että kaikki kääntyy vielä hyväksi.

Lihanautoja kasvattavan Salomon Kolin tavoitteena on investoida vielä isompaan navettaan. Kuva: Marianne Rovio

Lihanautoja kasvattavan Salomon Kolin tavoitteena on investoida vielä isompaan navettaan. Kuva: Marianne Rovio

Työ on tuottanut tulosta, sillä Salomon Koli on valittu kymmenen parhaan joukkoon Maaseudun Tulevaisuus -lehden nuoren ruoantuottajan kilpailussa. Parhaillaan hän kilpailee mahdollisesta voitosta. Häntä pääsee äänestämään lehden nettisivulla 21.8. asti.

Marianne Rovio

Lue lisää 13.8.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Tilaa lahjalehti

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla