Muuttoaika

Virttaalle kunniamaininta ja kakkostila kyläkilpailussa

KYLÄT Maakunnallinen kylätoiminnan kattojärjestö Varsinais-Suomen Kylät ry valitsee vuosittain maakunnallisen vuoden kylän. Nyt tehty valinta oli järjestyksessään viidestoista, ja valituksi tuli yhdeksän hakemuksen joukosta Taalintehdas Kemiösaarelta. Kunniamaininnan arvoiseksi kakkoseksi nousi Virttaa Loimaan Alastarolta.
– Kyläkilpailun todettiin olleen tasaväkinen. Virttaa tunnetaan muun muassa moottoriradastaan, harjureitistöstään ja omasta kirkostaan. Ja tietysti aktiivisesta kylätoiminnasta; tekemisen meininki ja yhteen hiileen puhaltaminen näkyy niin kylänraitin viittoina kuin monina harrastusmahdollisuuksina. Kylällä on toimiva koulu ja oma kauppa. Kylän markkinointityö on esimerkillisen aktiivista. Ero voittajakylään oli hiuksenhieno, kunniamaininnan perusteina kerrotaan.
Toista vuotta peräkkäin päätettiin jakaa myös erityinen vuoden kyläteko -titteli, joka osoitettiin nyt Nousiaisten Valpperiin.
Vuoden 2016 vuoden kylä -kilpailua käytiin teemalla ”Tämä kylä tunnetaan…”. Etsinnässä oli siis kylä, joka toimintansa ja/tai jonkin erityispiirteensä ansiosta tunnetaan muuallakin kuin oman kunnan alueella ja joka on suunnitelmallisesti pyrkinyt rakentamaan sen ympärille imagoa tai brändiä.
Vuoden kyläteko -tittelin kautta Varsinais-Suomen Kylät ry halusi nostaa palkittavaksi myös yksittäiset teot, jotka ansaitsevat tulle esille hyvinä toimintamalleina ja joilla on laajempaakin merkitystä. Nyt haluttiin korostaa kylän ja kunnan innovatiivista kumppanuutta, jolla rakennettiin uusi kyläkoulu.
Varsinais-Suomen vuoden kylän 2016 ja vuoden kyläteon julkistaminen ja virallinen palkintojen jako tapahtui Varsinais-Suomen kylätoimintapäivän yhteydessä Uudenkaupungin Pyhämaalla lauantaina 20.8.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.

Ilmoituksia lehdestä

Klikkaa ilmoitus isommaksi

Tilaajapalvelija –