Vuoden opettaja tuuletti saatuaan kutsun

Maarit Korhonen odottaa Linnan juhlia niin, että kylmät väreet menevät ajatellessakin tulevaa.

Vuoden luokanopettajaksi valittu turkulainen Maarit Korhonen on yksi tämän vuoden Linnan juhlien ensikertalaisista. Hän osasi odottaa kutsua, mutta siitä huolimatta kirje presidentin kansliasta oli kunnollisen tuuletuksen paikka.
– Aavistelin kutsun tulevan, sillä edelliset Vuoden luokanopettajat ovat saaneet kutsun, Korhonen sanoo.
Hän antaa kiitosta presidentti Sauli Niinistölle siitä, että tämä aloitti perinteen palkittujen opettajien kutsumisesta. Korhosen mielestä koulumaailman edustajia voisi näkyä linnassa enemmänkin.
– Suomalainen koulu on maailman paras. Siellä ovat esimerkiksi kaikkien urheilulajien huiput, miksei siis kutsuttaisi enemmän koulun edustajia, suorapuheisena tunnettu Korhonen sanoo.

Kutsun saavuttua Korhonen aloitti valmistautumisen marssimalla Muotikuuhun. Iltapuku pitkällä helmalla ei tullut kysymykseen, vaan Korhonen aikoo edustaa omannäköisessään juhlavassa housupuvussa.
– Jakku on kashmirvillaa ja mustaa pitsiä, housut samasta pitsistä. Niissä on myös huomaamattomia paljetteja, pukuunsa ihastunut Korhonen kertoo.
Kampauksesta ja meikistä Korhonen otti yhteyttä vanhaan oppilaaseensa, joka on valmistunut kampaajaksi. Lopulta järjestyi, että tämän äiti laittaa kampauksen.
– Tukkani on todella lyhyt, joten kampaus voi tosin olla liioiteltu termi. Sovimme, että hiukset saavat nyt kasvaa sen, minkä ehtivät, Korhonen nauraa.

 

”Suomalainen koulu on maailman paras. Siellä ovat esimerkiksi kaikkien urheilulajien huiput, miksei siis kutsuttaisi Linnan juhliin enemmän koulun edustajia.”

Korhonen odottaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa tosissaan.
– Kylmät väreet menevät, kun ajattelenkin sitä. Siellä on varmasti kaunista ja todella hyvää ruokaa tarjolla. Aion panostaa siihen, että nautin kaikesta, hän sanoo.
Korhonen on saanut vinkkejä myös viime vuonna kutsun saaneelta, edelliseltä Vuoden luokanopettajalta Katja Järviseltä.
– Hän neuvoi katselemaan paikkoja ja kiertämään kaikki huoneet.

 

Teksti: Katja Ihatsu, TS

Kuva: Jane Iltanen, TS

 

 

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla