Koululaiset riemuitsivat uusista soittimista

LOIMAA/NIINIJOKI Niinijoen koulussa riemuittiin lahjoituksena saaduista soittimista. Lapset olivat innoissaan Loimaan keskipitäjän maatalousnaisten 1 500 euron suuruisesta lahjoituksesta, jonka avulla koulun käyttöön saatiin kymmenen ukuleletta sekä sähköpiano. Ukulele on havaijilainen pienikokoinen nelikielinen kitara.
Lahjoitusten saapuessa kouluun lapset ryntäsivät innoissaan tutustumaan instrumentteihin.

Viljami Virtanen ja Elias Onnela kertoivat ukulele-soitinten tulleen todella tarpeeseen Niinijoen kouluun. Kuva: Marianne Rovio

Ukulelet avattiin pakkauslaatikoistaan nopeasti, ja lapset kokeilivat kilvan sointujen tapailua ukulelejen kielillä.

– Tämä on mahtavaa, koska nyt on mahdollisuus päästä soittamaan ukuleletta musiikin tunneilla. Ihan kaikki pääsevät nyt mukaan ukulelen opettelemiseen. Ukulele on kiva soitin, ja siitä tulee hauskempi ääni kuin kitarasta, iloitsi Elias Onnela, 12, ja näytti miten ukulelella saa yhdellä soinnulla aikaan vaikka mitä.
Viljami Virtanen, 12, sanoi pitävänsä ukulelesta todella paljon. Sitä on hänen mukaansa helpompi opetella soittamaan kuin kitaraa, koska ukulelessa on vähemmän kieliä.
– Nyt on kivaa, kun musiikin tunneilla on enemmän tekemistä. Meillä on nyt enemmän soittimia, joilla voi harjoitella soittamista, Viljami Virtanen pohti.

Marianne Rovio

 

 

Lue lisää 17.1.2017 lehdestä

Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla