Trumpin kohulauseen muunnos veti pisimmän korren penkkarilausekisassa

”We will build a great wall between Sauvo and Paimio and we will have Sauvo pay for it.” Tässä on Paras penkkarilause -kisan voittaja.
Tekstin takana ovat Paimion lukion opiskelijat, opintoryhmä 8.

Lause on muunneltu Yhdysvaltojen tuoreen presidentin Donald Trumpin vaalilupauksesta, jossa hän kertoi rakentavansa muurin Yhdysvaltojen ja Meksikon välille ja laittavansa Meksikon maksamaan sen.
Sauvo ja Paimio ovat naapurikuntia, ja monet sauvolaiset käyvät lukiota Paimiossa.
– Paikkakuntien välillä on on koko ajan pientä keskinäistä kettuilua. Ajattelimme, että Trump on ajankohtainen henkilö, ja että lauseella on huumoriarvoa, vaikka se muuten onkin aika traaginen, kuvailee Olivia Kaarlela.
Lause on hänen ja hänen ystävänsä Maria Hurskaisen käsialaa. Molemmat ovat paimiolaisia.
– Keksimme lauseen pari viikkoa sitten. Katsoimme Youtubesta tarkat sanat. Piirtämiseen ja pahvin tekemiseen osallistui sitten koko 20-henkinen opintoryhmämme, Olivia Kaarlela kertoo.
Paimiolaisten penkkaripahvi on iso, sillä se peitti kuorma-auton lavan reunuksen kokonaan.

Trump oli ehdottomasti tämän vuoden abien suosikki-innoittaja. Myös muilla Paimion lukion opintoryhmillä oli Trump-aiheisia lauseita.
– Me keksimme omamme ensin ja varasimme sen heti omaan käyttöön, nauraa Kaarlela.
Lause sai huomiota jo torstain penkkariajoissa Paimiossa, se nauratti ihmisiä. Kaarlelan mukaan ainakin yksi sauvolaisäiti kuvasi lauseen.
Nouseeko tämä peräti kevään kunnallisvaalien teemaksi?
– Heh-heh, en ota poliittisesti kantaa, naurahtaa Kaarlela.
Paimion abiturientit viihtyivät perjantaina abiristeilyllä.

Toiseksi kisassa tuli Elisenvaaran lukion lause ”Meidän äidit tekee parempia abeja kuin teidän äidit”. Kolmas oli Someron lukion kuva ja teksti ”dABIturientit”.

Tulokset: Paras penkkarilause

  • Paimion lause sai 23 prosenttia äänistä.
  • Torstai-iltana käynnistyneessä kisassa annettiin kaikkiaan reilu 1000 ääntä.
  • Toiseksi tullut Elisenvaaran lause sai 14 prosenttia äänistä.
  • Kolmas oli Someron lukion lause. Se sai 11 prosenttia äänistä.
  • Arvoimme äänestäneiden kesken palkintoja. Olemme ilmoittaneet palkinnosta voittajille henkilökohtaisesti.
  • Kisan järjestivät Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.

 

 

 

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry