Poliisi valvoo suojateitä ja matkapuhelinten käyttöä

LIIKENNE Poliisi valvoo ensi viikolla erityisesti suojatieturvallisuuteen vaikuttavia ajotapoja ja kuljettajan matkapuhelimen käyttöä.

Poliisi valvoo ensi viikolla erityisesti suojatieturvallisuuteen vaikuttavia ajotapoja ja kuljettajan matkapuhelimen käyttöä.

Autoilijoiden tekemiin tarkkaamattomuus- tai ajotapavirheisiin liittyvä riski suojatiellä tapahtuvaan onnettomuuteen kasvaa varsinkin, jos ajoneuvon kuljettaja ei keskity riittävästi ajoneuvon kuljettamiseen ja ympäristön havainnointiin. Vuosien 2009–2013 loukkaantumisista suojatiellä lähes kolmannes tapahtui lapsille tai nuorille ja neljännes iäkkäille. Edellä mainituilla ryhmillä on kehittymätön tai alentunut havainnoinnin taso, joka vaikeuttaa suojatien ylittämistä turvallisesti. Sen vuoksi on erittäin tärkeää se, että suojatietä lähestyvä ajoneuvon kuljettaja noudattaa erityistä varovaisuutta.
Myös turvavöiden käyttämättömyys on valvontakohteena, sillä liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat ovat arvioineet, että vuosina 2012–2014 tapahtuneissa kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa turvavyötä käyttämällä noin joka kolmas surmansa saanut olisi pelastunut.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla