Valepa Hurrikaania parempi viimeisellä kierroksella

LENTOPALLO Valepa–Hurrikaani 3–1 (25–23, 25–22, 22–25, 25–17).
Kun Mestaruusliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella ei ollut Valepalle ja Hurrikaanille mitään panosta, tuli kahden huippujoukkueen kohtaamisesta vain puolittainen lentopallonautinto. Hurrikaania ei ottelu kiinnostanut ollenkaan, ja Valepakin pyristeli kotiyleisön edessä vain väkipakolla voittoon.
Niin paljon neljän erän aikana nähtiin alokasmaisia virheitä, ettei kukaan ulkopuolinen olisi uskonut, että nyt kentällä on tämän kauden kaksi suvereenisti sarjaa hallinnutta joukkuetta.
– Kyllä meitä pelaaminen kiinnosti, mutta Valepa syötti hyvin ja teki meidän pelaamisen vaikeaksi, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen kommentoi.

VAIKKA Valepa syötti hyvin, ei voittoa voi täysin laittaa Valepan hyvyyden piikkiin. Rantaselle pitää siinä mielessä nostaa hattua, että hän laittoi kolmannessa erässä kentälle rohkeasti Akseli Haltian ja Jankossa aikaisemmin ykkössarjaa pelanneen Kai Lehtisen. Molemmat vastasivat huutoon ja pelasivat rohkeasti.
Kotijoukkue ei puolestaan missään vaiheessa aloittanut yhtä kovaa vaihtorulettia kuin Hurrikaani. Valepan päävalmentaja Sami Kurttila luotti läpi ottelun aloitusseitsikkoonsa, aivan neljännen erän loppua lukuun ottamatta.
Kolmikko Mikko Esko-Olli Kunnari-Urpo Sivula piti huolen, että Valepa nappasi päätöskierrokselta kotivoiton. Näyttääkin siltä, että tämän kolmikon myötä Valepa voittaa tai häviää. Vaikka jokainen joukkue tietää viime kauden hopeamitalistin vahvuudet, on kolmikkoa vaikea saada kuriin. Hurrikaanilla on siihen lääkkeet, mutta viimeisellä kierroksella joukkue ei halunnut niitä vielä näyttää.
– Kyllähän ottelu ratkesi kaverin parempaan syöttöpeliin ja vastaanotto-hyökkäysosaamiseen. Meiltä sillä osastolla vaatimattomampi ilta, Rantanen kuittasi.

MYÖHÄÄN LAUANTAINA valittiin myös puolivälierien vastustajat. Hurrikaani sai runkosarjan voittajana valita ensimmäisenä joko Vantaa Ducksin tai kuopiolaisen Leka Volleyn välillä. Rantanen valitsi Ducksin.
Ducks on tältä kaudelta tuttu vastustaja, onhan vantaalaisia vastaan pelattu kolme kertaa runkosarjassa ja kahdesti Suomen cupissa. Kaikki ottelut päättyivät Hurrikaanin voittoon. Silti, päävalmentaja varoitteli tulevasta vastustajasta.
– Ducksilla on kovakätiset laiturit (Toni Kankaanpää, Miro Määttänen), ja heillä on parhaimmillaan vahva syöttö. Meidän pitää olla vastaanotossa vahvoja, jotta pääsemme hyökkäämään koko kalustolla.
Ottelusarja alkaa keskiviikkona, ja toinen osaottelu on vuorossa perjantaina Vantaalla. Kolmannen ottelun päivämäärä ratkeaa vasta alkuviikon aikana, jolloin selviää, televisioiko Yle ottelun.
Rantasen mukaan Hurrikaani lähtee valmiina ja täysin terveenä kiivastahtiseen pudotuspelikevääseen.
– Sen verran on kiirettä, että pilkille emme ehdi enää tänä keväänä. Sen sijaan nyt valmistaudutaan ja huolletaan kroppaa kuntoon keskiviikkoa silmällä pitäen, hyväntuulinen ja joukkueeseensa luottava käskyttäjä vitsaili.

Valtteri Arra

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla