Varsinais-Suomeen Suomen suurin maataloustukipotti

Peltotyöt alkoivat tänä keväänä parisen viikkoa tavanomaista aiemmin. Viime viikolle jatkunut viileä säätyyppi on kuitenkin tasoittanut etumatkaa kasvien alkukehityksen hidastuessa.<br /> Kuva: Lari Kiviranta

Varsinais-Suomi sai eniten maataloustukea viime vuonna. Maaseutuviraston torstaina julkaiseman tilaston mukaan maakuntaan tuli 242 miljoonaa euroa.

Tukisumma on huomattavasti suurempi kuin vuonna 2015, koska osa vuoden 2015 tuista siirtyi maksettavaksi vuoden 2016 alkupuoliskolla. Lisäksi loppuvuonna maksettiin ennakkoja vuonna 2016 haetuista tuista.

Loimaalla suurin tukisumma meni Kontulaisen Tila Oy:lle. Porsastuotantoon keskittynyt tila sai lähes 370 000 euroa. Lähes saman verran tuli Maatalousyhtymä Miika ja Pasi Riuttaskorvelle. Maatalousyhtymä sai lähes 354 000 euroa viljelijätukea.

Varsinais-Suomessa eniten tukea sai turkulainen Huiskulan puutarha, reilut 790 000 euroa. Sen tukipostista suurin osa on viljelijätukea. Valtaosa koko maakunnan tuesta on viljelijätukea.

Valio sai eniten maataloustukea Suomessa viime vuonna. Valion tukipotti oli vajaat 2,3 miljoonaa euroa.

Valio kertoo, että tuesta 90 prosenttia on koulumaitotukea. Yhtiön mukaan Suomessa koulumaitotuesta hyötyvät kunnat, jotka voivat ostaa päiväkoteihin ja kouluihin maitoa tavanomaista halvemmalla.

Tuensaajia oli Suomessa viime vuonna yhteensä 60 656. Edellisenä vuonna tuen saajia oli 64 200. Viime vuoden luvuista oli maatiloja 55 445. Myös maatilojen määrä on tukitilastoissa laskenut, sillä vuonna 2015 maatiloja oli tuensaajina 57 937.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla