Muuttoaika

Loimaan seudulla hyvä työllisyyskehitys

VARSINAIS-SUOMI Työttömien määrä on viime aikoina vähentynyt merkittävästi Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen mukaan alueen talous on myötätuulessa ja työvoiman kysyntä on vilkastunut tuntuvasti. Kun verrataan tuoreimpia työttömyyslukuja aiempiin, huomataan että edellisen kerran työttömiä on ollut nykyistä vähemmän marraskuussa 2013. Työllisyysastekin on työpaikkojen määrän kasvun myötä noussut Varsinais-Suomessa lähemmäksi 70 prosenttia.

Työllisyys on parantunut Loimaan seudulla ja muuallakin Varsinais-Suomessa.

Jyrkkä käänne työllisyyskehityksessä näkyy myös siinä, että Vakka-Suomi (7,2 %), Turunmaan saaristo (8,1 %) ja Loimaan seutu (8,9 %) ovat työttömyysprosentilla mitattuna koko maan TOP 6:ssa. Tosin Turun seutu (11,9 %) on sijalla 29 juuri koko maan keskiarvoa (12,1 %) parempana ja Salon seutu (14,4 %) löytyy sijalta 47, kun seutukuntia on kaikkiaan 67.
Varsinais-Suomen kunnatkin pärjäävät suhteellisen hyvin vertailussa. Kymmenen parhaan kunnan joukossa on kolme alueen kuntaa: Laitila (6,2 % ja 7. sija) sekä Masku ja Rusko, jotka jakavat 6,4 prosentillaan sijan 9. Oripää (7 %) on sijalla 17 ja siellä työttömyysprosentti on palautunut lähes kevään 2008 tasolle.
Meneillään oleva kehitys on niputtanut Varsinais-Suomen seudut kahteen ryhmään, kun perusteena käytetään työttömyysprosenttia. Yhtäällä vuoden 2008 jälkeisestä pitkästä alamäestä ja massatyöttömyydestä toipuvat Turun ja Salon seudut. Toisaalla pienemmät Vakka-Suomen, Turunmaan saariston ja Loimaan seudut työttömyysprosentteineen jo selvästi 10 prosentin alapuolella. Asetelma ei pysy tällaisena, kun kehitysnäkymät Vakka-Suomessa ja Turun seudulla ovat paremmat kuin muilla seuduilla. Vakka-Suomi on kirinyt jo maakunnan kärkeen työttömyysprosentilla mitattuna – asemaan joka on ollut Turunmaan saariston hallussa ”ikiaikaisesti”.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.