Ypäjällä äänestettiin ahkerasti ennakkoon

KUNTAVAALIT Ypäjäläiset ovat äänestäneet kuntavaaleissa ennakkoon selvästi vilkkaammin kuin viime kerralla. Ypäjäläisistä äänioikeutetuista kävi ennakkoon äänestämässä 31,4 prosenttia, mikä on 2,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, jotka järjestettiin lokakuussa 2012.

Ypäjällä tiistaina ennakkoon äänestänyt Anne Lindholm leimautti äänestyslippunsa vaalitoimitsija Pekka Moisanderilla. - Sopiva ehdokas oli helppo löytää, Lindholm sanoi. Kuva: Tiina Naula

Seudun kunnista eniten laskua tuli Oripäässä, jossa aktiivisuus putosi viime vaaleihin verrattuna 4,5 prosenttiyksikköä ja äänestämässä kävi ennakkoon 26,4 prosenttia äänioikeutetuista. Loimaalla äänensä antoi ennakkoon 27,1 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on 2,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viimeksi.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi viime viikon keskiviikkona ja päättyi tämän viikon tiistaina. Ypäjän vaalitoimitsijoihin kuuluneen Pekka Moisanderin mukaan erityisesti viimeinen ennakkoäänestyspäivä oli vilkas. Ypäjällä kävi tiistaina äänestäjiä runsaasti jo heti ennakkoäänestyspaikkana toimineen kunnanviraston avauduttua.

– Avasimme ovet kello 9, ja ensimmäisten kahden tunnin aikana äänestäjiä kävi jo nelisenkymmentä. Viikonloppuna oli hiljaisempaa, mutta kaikkina muina päivinä äänestäjiä kävi hyvin, Moisander kertoi.

Humppilassa on perinteisesti äänestetty ahkerasti ennakkoon, niin oli tälläkin kertaa, sillä äänioikeutetuista kävi uurnilla 42 prosenttia. Nousua viime kuntavaaleihin tuli 0,6 prosenttiyksikköä. Punkalaitumella äänestysaktiivisuus nousi viime vaaleista 1,5 prosenttiyksiköllä ja oli 31,2 prosenttia. Huittisissa ennakkoäänestysprosentti oli 27, joka on 1,8 prosenttiyksikköä pienempi kuin syksyn 2012 kuntavaaleissa.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 9.4.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla