Muuttoaika

Erilainen äitienpäivä

Salolainen 80-vuotias Mirjam Pekola palkitaan äitienpäivänä Suomen tasavallan presidentin antamalla Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalilla kultaristein.
Kunniamerkin saaminen hieman jännittää Pekolaa, mutta hänellä on perheestä tukijat mukana matkalla Säätytalolle Helsinkiin sunnuntaina.
– Erilainen äitienpäivä tästä tulee, tuumaa Pekola.
Hän on toinen Varsinais-Suomessa palkittavista äideistä.

Noormarkussa syntynyt Pekola on kuuden lapsen äiti. Lastenlapsiakin on yksitoista, ja kaksi lastenlastenlasta.
Pekola avioitui vuonna 1953 maanviljelijä Eero Pekolan kanssa.
Pekolan elämäntie on kulkenut Noormarkusta Halikkoon, Karjalohjalle ja sitten Saloon.
Emäntäkoulun hän kävi Sammatissa Elias Lönnrotin emäntäkoulussa.
Naapurista Halikosta löytyi mies, ja Pekola meni maalaistaloon miniäksi. Pekolan elämään ovat kuuluneet monet maalaistalon työt, muun muassa karjanhoito. Halikosta hän muutti miehensä kanssa Karjalohjalle.
– Ensin olin kiinni karjanhoidossa ja sitten lapsissa. Kaikki lapset syntyivät Karjalohjalla. Ensimmäinen heistä syntyi 1954. Siitä alkaen on vietetty äitienpäivää, sanoo Pekola, jolle syntyi viidessä vuodessa kaikkiaan neljä lasta. Siinä vaiheessa perheessä oli jo kaksi vanhempaa lasta.

Pekolan puoliso kuoli vuonna 1994, kun perhe oli juuri muuttanut suureen paritaloon Salon Isokylään. Samassa paritalossa asuu myös yksi pojista perheineen.
– En halua muuttaa poiskaan, olen kotiutunut tänne, sanoo siivouksen, ruoanlaiton ja leipomisen vielä itse hoitava Pekola.

 

Kuka?
Mirjam Pekola

  • Syntynyt 6. tammikuuta 1937 Noormarkussa
  • Asuu Salossa
  • Lapsia kuusi, lapsenlapsia yksitoista, lastenlastenlapsia kaksi
OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.