Pitkällä matikalla kohti kauppakorkeaa

Ylioppilaskirjoitusten tulosten julkistus toi auralaiselle Jaakko Myllymäelle iloisen yllätyksen. Äidinkieli nousi magnaan ja syytä tyytyväisyyteen on myös muiden aineiden kohdalla.
Myllymäki kirjoitti kuusi ainetta, yhden syksyllä ja viisi nyt keväällä. Tuloksena oli yksi cum laude, kaksi magnaa, kaksi eximiaa ja yksi laudatur. Laudatur tuli varsin haastavasta aineesta eli pitkästä matematiikasta.
–Ongelmien ratkaisu kiehtoo, Myllymäki perustelee vahvaa matematiikkaansa. Nuorta miestä kiinnostaa toki moni muukin asia. Yhteiskuntaoppi ja englanti ovat myös vahvoja.
Vaikka kirjoitukset ovat hädin tuskin takana, seuraava urakka on jo alkanut. Myllymäki on pyrkimässä kauppakorkeakouluun ja 7.6. on pääsykokeet.
–On se aika urakka, mutta onhan tässä vielä aikaa, hän sanoo.
Se mihin Myllymäki aikoo kauppakorkeassa erikoistua, on vielä vähän harkinnassa. Laskentatoimi ainakin kiinnostaisi.
Valmennuskurssille Myllymäki ei aio mennä ainakaan tänä vuonna.
Jos opiskelupaikkaa ei heltiä ensimmäisellä kerralla, ennen toista yrittämistä voi harkita kurssiakin.
Sitä ennen on kuitenkin vuorossa Upinniemi, missä odottaa heinäkuussa armeijan asepuku.

Elisenvaarasta valmistunut Jaakko Myllymäki kehuu jo taakse jäänyttä opinahjoaan vuolaasti.
–Elisenvaara on pieni lukio, missä kaikki tuntevat toisensa. Siellä saa mukavasti henkilökohtaista palvelua ja opinto-ohjaaja on tosi hyvä, Myllymäki sanoo.
Peruskoulun jälkeen lukio tuntui aluksi raskaalta, mutta toisesta vuodesta lähtien tahti alkoi helpottaa.
Työmäärä pysyi kuitenkin koko lukion ajan kohtuullisena. Myllymäki arvioi, että kouluhommiin meni lukion alussa noin tunnin verran päivässä, loppua kohden puolisen tuntia.
Loppukiri eli lukuloma tosin oli suhteellisen rankka, mutta aikaa jäi myös harrastuksille kuten juoksemiselle.
–Kun oppii lukion rytmin ja rutiinit, opiskelu on hauskaa. Tahti on nopeampi kuin peruskoulussa, mutta on hauskempi oppia uusia asioita kuin kerrata vanhaa, Myllymäki miettii ja sanoo olevansa lukiokokemukseensa tyytyväinen. Jos jotain saisi muuttaa niin valinnaisuutta voisi edelleen lisätä.
Siitä, mitä mahdollinen opiskelu kauppakorkeakoulussa tulee tarjoamaan, ei Myllymäellä vielä ole suuria odotuksia.
–Toivottavasti sieltä saa hyvät eväät työelämään, hän miettii.

 

Teksti ja kuva: Asko Virtanen, Auranmaan Viikkolehti.

 

 

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Tilaa lahjalehti

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry