Tessa teki lukiosta omannäköisensä

Valkolakin lisäksi tulee diplomit kuvaamataidosta ja käsitöistä.

Tessa Rautiainen.

– Lukiosta voi tehdä omannäköisen, kahden viikon päästä valkolakin päähänsä painava Tessa Rautiainen sanoo.

Hän suoritti lukiossa sekä kuvaamataidon että käsityön diplomit muun opiskelun ohella.

– Kielet eivät ole minun vahvuuteni, joten halusin tuoda esille osaamistani ja taitojani kuviksen ja käsityön diplomilla.

 

Jos jollakin on jauhopeukalo ja toisella viherpeukalo, niin Tessa Rautiainen arvelee, että käsityö kulkee heillä vähän suvussa. Äiti harrastaa niitä, isoäiti tekee muun muassa tilkkutöitä, ja Tessa Rautiainen on itsekin tehnyt käsitöitä pienestä pitäen.

– Vanhojen tansseissa käytin tekemääni villakangastakkia, hän kertoo ja laskee tehneensä myös muun muassa farkut, paitoja ja tunikoita sekä tilauksesta mekonkin.

Lakkiaisjuhlat juhlitaan kotona ja niiden hän arvioi kuvastavan käsityönharrastajaa: käsityöteema näkyy koristeluja myöten.

Sen hän paljastaa, että juhlapäivänä päällä ei kuitenkaan ole itse tehty mekko.

 

Kesä kuluu töissä kaupassa, ja sen jälkeen Tessa Rautiainen toivoo pääsevänsä aloittamaan luokanopettajaopinnot, vaikka käsityönopettajaopinnotkin kävivät mielessä. Luokanopettajan paremmiksi arvioidut työllistymismahdollisuudet veivät kuitenkin voiton.

Tulevia lukiolaisia hän neuvookin olemaan rohkeita.

– Lukiohan ei ole tähtitiedettä, se vaatii vain sitä, että ottaa itse selvää mahdollisuuksista ja tarttuu niihin kiinni ja tekee.

 

Opiskelu ja koeviikot pitää ottaa vakavasti: läsnä pitää olla sekä fyysisesti että henkisesti.

– Tarttukaa tilaisuuksiin. Lukio on ainutlaatuista aikaa.

Kaverit hän laskee myös lukion parhaaseen antiin. Yhteydenpito on jatkunut tiiviinä kirjoitusten jälkeenkin

 

Teksti ja kuva: Kati Uusitalo, Loimaan lehti. 

 

Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla