Helikopteri suihki lannoitetta metsiin

LOIMAA Alastarolla todistettiin hiljattain melko epätavallista näkyä, kun alueen metsäpalstoja lannoitettiin ilmasta helikopterista.
Kasvatuslannoitus suoritettiin yhden päivän aikana kaikkinensa noin sadan hehtaarin pinta-alalle ja siinä oli mukana palstoja eri puolilta Alastaroa yhteensä yhdeksältä maanomistajalta.
Yksi heistä oli alastarolainen Pekka Knuuti, joka seurasi helikopterin lannoitteen hakua kuorma-autossa sijainneesta liikkuvasta tukikohdasta.
Paikalla myhäili tyytyväisenä myös palveluntarjoajan eli Metsä Groupin metsäasiantuntija Ville Mäkipää.
Metsä Groupin lannoituspalveluista vastaa valtakunnallisesti Forest Vital. Yhtiön toimitusjohtaja Petri Jykylä arvioi, että valtakunnallisesti lannoitemäärät ovat tuntuvassa kasvussa tälle vuodelle pidemmän vaisumman ajanjakson jälkeen.
– Monilla toimijoilla lannoitusmäärät ovat kaksin- jopa kolminkertaistumassa, hän viittaa suurempiin metsäorganisaatioihin.

Lannoitus kiihdyttää metsän kasvua ja lyhentää puuston kiertoaikaa. Kuva: Lari Kiviranta.

 

 

 

Lue lisää 22.6.2017 lehdestä

Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla