Kertuksi ja Pertuksi rakennusperinteen kunnioittajat

YPÄJÄ Sirpa Ryyppöä ja Matti Äijälää voi tituleerata paitsi Ypäjän uudeksi Kertuksi ja Pertuksi, myös rakennusperinteen puolestapuhujiksi.
Ryyppö asuttaa Ypäjällä 1880-luvulla rakennettua Liisi Aaltosen taloa, jossa Liisin aikaiset astiat ja huonekalut ovat yhä jokapäiväisessä käytössä.
– Elleivät rakennustapa ja materiaalit olisi olleet hyviä, ei talosta olisi tullut koskaan vanhaa. Ennen jos joskus asioita ajateltiin arjen ja käytännön kannalta, Ryyppö sanoo.
Palikkalassa Loimijoen rannalla sijaitsevan Äijälän tilan historia ulottuu aina 1500-luvulle saakka. Matti Äijälä on tilan 17. isäntä suoraan alenevassa polvessa. Nyt tilanpitoa jatkaa Äijälän tytär.
Äijälä on koonnut kotimuseoonsa tilan talonpoikaisesineistöä 1700-luvulta lähtien. Kokoelmaan kuuluvat myös edesmenneen Risto Ahdin äidin ompelukone ja kirkkoherran suksivarasto.
– Risto toi tavarat ja sanoi, että kyllä ne siellä sata vuotta säilyvät.

Sirpa Ryyppö ja Matti Äijälä valittiin Pertunpäivillä Kertuksi ja Pertuksi kotiseutunsa eteen tekemänsä työn ansiosta. Kumpikin heistä asuttaa yli sata vuotta vanhaa taloa. Äijälä pitää kotimuseota ja Ryyppö tallentaa ihmisiä ja tarinoita valokuviinsa. Kuva: Kiti Salonen

Kiti Salonen

 

Lue lisää 26.8.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Tilaa lahjalehti

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry