Loimaa 1.7.-31.8.

Viikonloppu oli poikkeuksellisen lämmin – ”Kesällä tällainen korkeapaine toisi 30 asteen helteen”

Varsinais-Suomessa oli poikkeuksellisen lämmintä viikonloppuna. Kaarina oli koko Suomen lämpimin paikka sunnuntaina. Ilmatieteenlaitos mittasi Yltöisissä 19,6 astetta kello 15:30.
Samalla Kaarinan lukema on tämän vuoden syyskuun korkein lämpötila Suomessa.

Lähes 20 asteeseen nouseva lämpötila on Suomessa harvinaista tai poikkeuksellista syyskuun lopussa, kuvailee meteorologi Hannu Valta Ilmatieteenlaitokselta.
– Harvinainen tai poikkeuksellinen kertoo, että vastaavaa tapahtuu kerran 10–30 vuodessa.
Syyskuun lopussa on mitattu Suomessa useitakin yli 20 asteen lämpötiloja historian saatossa. Sen sijaan lokakuussa mittari ei ole noussut kertaakaan yli 20 asteen. Hilkulla se on Vallan mukaan kuitenkin ollut.
– Suomessa on nyt erittäin vahva korkeapaine. Jos tällainen korkeapaine tulisi kesäkuukausina, lämpötila nousisi jopa 30 asteeseen.
Lämmin ilmamassa on tullut Suomeen Itä-Euroopasta, Mustanmeren päältä. Korkeapaineen keskus on Venäjällä. Sijainti tarkoittaa, että korkeapaineen aiheuttama lämpö osuu usein parhaiten juuri Varsinais-Suomeen.

Turun Artukaisissa Ilmatieteenlaitos mittasi sunnuntaina 18,9 astetta, Salon Kärkässä 18,6 astetta.

Suomen lämpötiloja hillitsee muutaman sadan metrin korkeuteen kehittyvä sumupilvi, joka varjostaa tällä hetkellä esimerkiksi Pohjois-Suomea.
– Sumupilveä on vaikea ennustaa, ne aiheuttavat meteorologeille harmaita hiuksia lähipäivinä, sanoo Valta.
Sumupilvet voivat varjostaa lähipäivinä myös Varsinais-Suomea.
– Tänään maanantaina sumupilvet ovat virtaamassa kohti Turkua, mutta näyttää siltä, että ne hajoavat matkalla.

Meteorologi ennustaa harvinaisen lämpimän sään jatkuvan koko viikon.
– Tällaiset vahvat korkeapaineet pysyvät paikoillaan hyvin pitkään. Sumupilvet voivat rajoittaa aurinkoa, mutta eiköhän tähän viikkoon saada muutamia aurinkoisia päiviä. Yöt ovat tietysti jo viileämpiä.

 

Katso lähipäivien lämpötilaennusteet Loimaalle. 

 

Lauantain lämpötiloja
  • Kaarinan Yltöinen 18,8 astetta
  • Kemiönsaari 18,7 astetta
  • Salo, Kärkkä 18,6 astetta
  • Turku Artukainen 18,5 astetta

          Lähde: Ilmatieteenlaitos

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla