Muuttoaika

Viljapellot tyhjenevät nyt hyvää vauhtia

Tuttu näkymä tältä syksyltä: laonnut kasvusto on ollut liian märkää puitavaksi. Kuva: Lari Kiviranta

LOIMAAN SEUTU Seudun viljapellot tyhjenevät nyt kelpo vauhdilla, kun puinteja ei tarvitse viedä eteenpäin pelkästään sateiden välissä, sieltä täältä.
Tänä syksynä sadonkorjuun pullonkaulaksi on voinut muodostua viljan kuivatuskapasiteetti.
Vielä on liian aikaista arvuutella sitä, näkyykö hankala kasvukausi ja sadonkorjuu viljan hinnassa.
Tammiaisissa asuva viljelijä Lauri Mikkola arvelee, että yleisemmän katastrofin ainekset olisivat voineet olla kasassa ilman viikonloppuna alkanutta lämpimämpää ja aurinkoisempaa säätä.
– Toivon, että tämä viikko valmistaa vielä satoa.

Lari Kiviranta

 

 

Lue lisää 26.9.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Laulu Suomen soi Heimolinnassa

Laulu Suomen soi -kuorotapahtuma Heimolinnassa 1.10.2017. Suomen laulun yhteislauluna yleisön kanssa kajauttavat Loimaan mieslaulajat, Loimaan naislaulajat ja Viihdekuoro LoiMaalaiset.

Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Loimaan asemalle

Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Loimaan asemalle 17.9.

Porrasjuoksua Melliläjärvellä, 21.8.2017, Loimaan Lehti

Porrasjuoksu on saavuttanut suosiota ja sitä käyttävät treeneissään sekä tavalliset kuntoilijat että aktiiviharrastajat. Eveliina Kolin vetämät juoksukoulun oppilaat näyttävät tässä videoissa, millaisia liikkeitä portaissa voi tehdä. Lue myös Loimaan Lehden juttu treeneistä 24.8.2017.