Muuttoaika

Kymmenen peurakolaria vuorokaudessa, Loimaalla onnettomuuksia sattuu usein

Kuva: Johanna Käkönen

Varsinais-Suomessa tapahtuu jopa kymmenen peurakolaria vuorokaudessa, kertoo poliisi.

Erityisesti Loimaan ja Salon seutu kuvastuvat onnettomuuskartassa omina tiheäinä alueinaan. Onnettomuuksia tapahtuu kuitenkin myös maakunnan kaikilla pääteillä, myös taajamien läheisyydessä.

Loka-marraskuun aamu- ja iltahämärät Varsinais-Suomen maanteillä ovat peurakolareiden kulta-aikaa. Peurojen määrän kasvu näkyy myös onnettomuuksien määrässä.

 

Hirvivaaramerkit kertovat yleensä eläinten ikiaikaisista kulkureiteistä, ja näin ollen myös onnettomuustiheistä alueista.

Autoilija selviää peurakolarista yleensä peltipajan palveluilla, mutta motoristille törmäys voi olla hengenvaarallinen.

Silmät kannattaa siis ajaessa pitää auki pientareita myöten, ja ajonopeuskin on syytä säilyttää maltillisena.

 

Toimi näin, jos peurakolari sattuu
  • Tärkeintä on estää lisävahingot.
  • Ensimmäisenä palveleva viranomainen on hätäkeskus, joka välittää asian paikalliselle poliisille.
  • Poliisi ottaa yhteyttä tehtävän saatuaan.
  • Mikäli lisävahinkojen estäminen tai liikenteen ohjaaminen eivät peurakolarissa edellytä poliisia paikan päällä, asiassa ei ole henkilövahinkoja, välittömiä eläinsuojelullisia näkökohtia, tai kolmannen osapuolen vahinkoja, ei poliisin yleensä tarvitse tulla paikan päälle.
  • Jos törmäyksen osapuolena on hirvi, ovat vahingotkin yleensä suurempia ja poliisi tulee useimmiten paikalle.
  • Kolarieläimen noutaminen tai jäljestäminen ovat paikallisten riistanhoitoyhdistysten sopimusperusteisia tehtäviä. Paikallinen metsästäjä saattaa siis myös ottaa yhteyttä asian hoitamiseksi.
  • Älypuhelinten 112-sovellus välittää avuntarvitsijan tarkan paikan hätäkeskukselle. Tapahtuman tarkan paikan merkitseminen kuolleen tai loukkaantuneen eläimen löytämiseksi on myös tärkeää. Ellei paikka ole jonkun selkeän maamerkin tai risteyksen välittömässä läheisyydessä, voi paikan merkitä varoituskolmiolla, jollainen joka autosta pitäisi löytyä.
  • Lähde: Poliisi

 

 

 

 

 

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.