Muuttoaika

Sukka päivässä Suomelle

LOIMAA/TUULENSUU Suomi täyttää sata vuotta vain kerran. Raili Rajala, 77, päätti osallistua ainutlaatuisen juhlavuoden viettoon kutomalla sadat villasukat.
– Sata on jo ylitettykin, kutoja kertoo.

Raili Rajalan asunto on sukkia tulvillaan. Hän on antanut sukkia hoitajille, häntä auttaneille ja kylässä käyneille, mutta monta sukkaparia on vielä jakamattakin. Kuva: Kiti Salonen

Joulukuun vaihteessa alkanut urakka on edennyt suunnilleen sukan päivätahtia. Tytär Irma Lehtinen on kantanut kaupasta kaksin käsin tarjouslankoja ja seurannut vierestä, kuinka äitiin on iskenyt kutomishimo.
Lehtinen käy siskonsa kanssa katsomassa Rajalaa päivittäin Tuulensuun palvelukeskuksessa.
– Kun me lähdemme, äiti sanoo, että pitää mennä kiiruusti kutomaan, vaikka ei kiire pitäisi olla. Äiti on jäänyt koukkuun tai pikemminkin puikkoihin, Lehtinen hymyilee.
Kutimet viuhuvat pyhinä ja joskus yölläkin.
RAJALA kertoo palvelukeskuksen asukkaiden ihmetelleen, ettei ”tollasesa asennosa kukkaan kuro”, mutta niin vain hän on tehnyt kaikki sukkaparit sängyllä maaten.
Kun sairaalasängyn pääpuoli on nostettu korkeammalle, asento on mukava selälle, eivätkä puikot tipu lattialle. Sängyssä ovat seuraavat langat odottamassa siltä varalta, että edellinen sukkapari tulee valmiiksi.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 2.11.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.

Ilmoituksia lehdestä

Klikkaa ilmoitus isommaksi

Tilaajapalvelija –