Talvinopeusrajoitukset voimaan tällä viikolla

0
Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään viikon 17 loppuun mennessä.. Kuva: LL arkisto.

Maanteiden nopeusrajoituksia lasketaan talviaikaan tällä viikolla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Nopeusrajoitukset muutetaan torstaina ja perjantaina.
Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 km/h ja pääosin muilla maanteillä 80 km/h. Sadan kilometrin nopeusrajoitus säilyy myös osalla maanteistä, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella.

Nopeusrajoitusten laskulla halutaan vähentää onnettomuusriskiä. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen mukaan riski kohoaisi ilman nopeusrajoitusmuutosta pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla kelillä moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja sulalla kelillä ajamiseen.
Alennetut rajoitukset ovat voimassa kevääseen saakka, kunnes ajo-olojen parannuttua siirrytään jälleen kesänopeusrajoituksiin.

Moottoritiejaksolla, jolla on sään ja kelin mukaan muuttuva nopeusrajoitus, on marraskuun alusta helmikuun loppuun korkein sallittu nopeusrajoitus 100 km/h, mutta maaliskuun alusta voidaan valoisaan aikaan ja hyvissä sää- ja keliolosuhteissa käyttää 120 km/h rajoitusta.