Loimaa 1.7.-31.8.

Yösyöttö-elokuvan voi katsoa Loimaalla, mutta ei Turun Kinopalatsissa

Finnkinon ja Nordisk Filmin riita on ajanut kotimaisen elokuvan ystävät outoon tilanteeseen: uuden kotimaisen elokuvan voi katsoa pienissä kaupungeissa, mutta ei suurten kaupunkien isoissa elokuvateattereissa.

Perjantaina ensi-iltaan tulevaa Yösyöttö-elokuvaa ei nähdä Turun Kinopalatsissa, mutta sen sijaan elokuvan pääsee katsomaan normaalisti esimerkiksi Loimaalla.  Kinemassa kotimaisen komedian ensi-ilta on perjantaina.

Finnkinon ja Nordisk Filmin sopimusriidasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Finnkino ei näillä näkymin näytä elokuvaa millään paikkakunnalla. Se tarkoittaa elokuvan tekijöille isoja taloudellisia menetyksiä, koska Finnkinon elokuvateatterit sijaitsevat isoissa kaupungeissa.

 

Perjantaina keskipäivällä Storyhill-niminen elokuvalan yritys tiedotti esittävänsä elokuvaa myös Turussa. Elokuvalle on varattu tilat tapahtumakeskus Logomosta, jonka yhdessä salissa komediaa esitetään tulevan viikonlopun ajan.

Storyhill näyttää elokuvaa myös Helsingissä useissa eri paikoissa. Esimerkiksi Savoy-teatteri muuttuu elokuvanäyttämöksi esitysriidan seurauksena.

 

Loimaalla elokuvateatteriyrittäjä Vesa Aaltonen sanoo esitysneuvottelujen sujuneen normaaliin tapaan Yösyöttö-elokuvan kohdalla.

– Hinnoittelu on Nordisk Filmin mukaan heidän normaalia taulukkohinnoitteluun. Uskon leffan kannattavan. Neuvotteluissa ei ollut mitään erityistä, Aaltonen sanoo.

Aaltosen mukaan Finnkinon ja Nordisk filmin sopimusriita on valitettava.

– On ikävää elokuvalle, että sitä ei näytetä kaikissa teattereissa.

Yrittäjän mukaan elokuvasopimukset ovat välillä kalliimpia, välillä halvempia. Tarkkoja syitä hintojen vaihtelulle hän ei erittele.

– Elokuvateatterilla on aina mahdollisuus luopua elokuvan esittämisestä. Näin on joskus tehtykin.

 

Kineman yrittäjän Vesa Aaltosen mukaan kotimaiset elokuvat ovat erittäin tärkeitä maaseututeattereille.

– Kotimaisilla ja perhe-elokuvilla on katsojapohjaa. Silloin siitä tulee kannattavaa liiketoimintaa.

Osa dokumenteista taas saattaa olla sellaisia, että katsojien määrä ei yksinkertaisesti riitä pienellä paikkakunnalla.

 

Kinoset-elokuvateattereita on Loimaan lisäksi Somerolla, Huittisissa ja Sastamalassa. Yösyöttö-elokuvan vetovoima isoista kaupungeista pienempiin jää nähtäväksi.

– Sitä on hyvin vaikea sanoa, miten yleisö käyttäytyy. Olisi tietysti mukavaa, jos Turusta lähdettäisiin maakuntaan katsomaan elokuvia, muotoilee Aaltonen.

 

Yösyöttö-elokuvan voi katsoa Loimaan ja Someron lisäksi esimerkiksi Kaarinan, Paimion, Salon ja Uudenkaupungin elokuvateattereissa. 

Yösyöttö
  • Yösyöttö on komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin.
  • Elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö.
  • Sen pääosassa on Petteri Summanen.
  • Elokuvan on tuottanut Solar Films.
  • Elokuva perustuu Eve Hietamiehen romaaniin.

 

Juttu on päivitetty pe 6.10. kello 13, kun Storyhill ilmoitti näyttävänsä elokuvaa Turussa. 

Juttua on korjattu ma 9.10. Nordisk Film on ottanut yhteyttä yrittäjä Vesa Aaltoseen ja kertonut, että Yösyöttö-elokuvassa noudetaan Nordisk Filmin normaalia taulukkohinnoittelua. Aaltosen aikaisempi kommentti poikkeavasta hinnoittelusta on muokattu tämän tiedon pohjalta. 

 

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla