Alex syntyi mieheksi naisen ruumiiseen

YPÄJÄ Miehenä olo ja miehisyys ei aina ole mutkatonta. Ei etenkään siinä tapauksessa, jos tuntee syntyneensä täysin väärän sukupuolen edustajaksi.
– Olin 14-vuotias, kun masennuin pahasti. Kukaan ei osannut selittää, mistä se johtuisi. Minua kiusattiin, enkä sopinut porukkaan. Nykyään transjuttuja tulee joka tuutista, mutta siihen aikaan ei tullut. Googletin, että missä on vika, jos ei tunne itseään naiseksi, Alex Muurinen kertoo.

Alex Muurinen on ollut Elävässä kirjastossa ihmiskirjana. Lainaajat olivat positiivisesti kiinnostuneita hänen tarinastaan, mikä kertoo Alexin mielestä ajattelumallien muuttumisesta. Omina kouluaikoinaan hän koki vahvaa ulkopuolisuuden tunnetta. Kuva: Katriina Reijonen

Olotila helpotti vasta 18-vuotiaana, kun Muurinen pääsi transpolille. Tieto prosessissa eteenpäin pääsemisestä helpotti, vaikka kuuden kuukauden odotusaika, johon lukeutuu monia keskusteluja hoitohenkilökunnan kanssa, voi tuntua pitkältä ja ahdistavalta.
Muurinen diagnosoitiin keskustelujen perusteella transsukupuoliseksi. Prosessi naisesta mieheksi kesti leikkausten osalta vuodesta 2009 vuoteen 2015. Hormonihoidot jatkuvat lopun ikää.

Kaikki ihmiset ovat hänen mielestään ennen kaikkea yksilöitä, oli sukupuoli ja tarina sukupuolen takana mikä tahansa. Muurinen tykkää laittaa ruokaa ja on tarkempi siisteydestä kuin vaimonsa. Miksi tehdä sellaisia asioita, joita miehen tai naisen kuuluisi tehdä, kun voi tehdä juuri sitä, mikä tuntuu itsestä mukavalta?

Katriina Reijonen

Loimaan Lehden teemana 9.11. ovat miehet.

 

Lue lisää 9.11.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla