Alex syntyi mieheksi naisen ruumiiseen

YPÄJÄ Miehenä olo ja miehisyys ei aina ole mutkatonta. Ei etenkään siinä tapauksessa, jos tuntee syntyneensä täysin väärän sukupuolen edustajaksi.
– Olin 14-vuotias, kun masennuin pahasti. Kukaan ei osannut selittää, mistä se johtuisi. Minua kiusattiin, enkä sopinut porukkaan. Nykyään transjuttuja tulee joka tuutista, mutta siihen aikaan ei tullut. Googletin, että missä on vika, jos ei tunne itseään naiseksi, Alex Muurinen kertoo.

Alex Muurinen on ollut Elävässä kirjastossa ihmiskirjana. Lainaajat olivat positiivisesti kiinnostuneita hänen tarinastaan, mikä kertoo Alexin mielestä ajattelumallien muuttumisesta. Omina kouluaikoinaan hän koki vahvaa ulkopuolisuuden tunnetta. Kuva: Katriina Reijonen

Olotila helpotti vasta 18-vuotiaana, kun Muurinen pääsi transpolille. Tieto prosessissa eteenpäin pääsemisestä helpotti, vaikka kuuden kuukauden odotusaika, johon lukeutuu monia keskusteluja hoitohenkilökunnan kanssa, voi tuntua pitkältä ja ahdistavalta.
Muurinen diagnosoitiin keskustelujen perusteella transsukupuoliseksi. Prosessi naisesta mieheksi kesti leikkausten osalta vuodesta 2009 vuoteen 2015. Hormonihoidot jatkuvat lopun ikää.

Kaikki ihmiset ovat hänen mielestään ennen kaikkea yksilöitä, oli sukupuoli ja tarina sukupuolen takana mikä tahansa. Muurinen tykkää laittaa ruokaa ja on tarkempi siisteydestä kuin vaimonsa. Miksi tehdä sellaisia asioita, joita miehen tai naisen kuuluisi tehdä, kun voi tehdä juuri sitä, mikä tuntuu itsestä mukavalta?

Katriina Reijonen

Loimaan Lehden teemana 9.11. ovat miehet.

 

Lue lisää 9.11.2017 lehdestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Sudokuttaako?

SPM –

Arkistot

Musiikkiopiston joulukonsertti, kenraaliharjoitus

Loimaan seudun musiikkiopiston joulukonsertin kenraaliharjoitus 18.12.2017. Pienet soittajat harjoittelivat viulisti Elina Eirolan johdolla. Video: Marianne Rovio

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Pala Kakkua

Tutustu ja ihastu

Ilmoituksia lehdestä

Klikkaa ilmoitus isommaksi

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.