Muuttoaika

Loimaan teatterille 30 vuotta täyteen

Loimaan Seudun Teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Wilén, varapuheenjohtaja Jani Hägg ja ohjaaja Sari Äikää-Torkkeli Loimaan teatterin katsomossa, jonne mahtuu noin 90 katsojaa. Kuva: Sampsa Hakala

LOIMAAN Seudun Teatteriyhdistys on toiminut jo 30 vuotta. Toiminta on yleisömäärilläkin mitattuna merkittävää: esimerkiksi viimeisten viiden vuoden aikana Loimaan teatterin näytelmät ovat tavoittaneet yhteensä noin 10 000 katsojaa.
Ohjelmistossa on tähän mennessä ollut kaikkiaan 220 näytelmää. Viime aikojen suosikkinäytelmiä ovat olleet muun muassa Sisko ja sen veli, Lumikuningatar, Kuin ensimmäistä päivää sekä Ella ja Paterock.
Harrastajien lukumäärä on 30 vuoden aikana ollut kaikkiaan noin 800, ja parhaillaan teatterin toiminnassa on mukana satakunta harrastajaa.
– Jo kymmenkunta meillä harrastuksen aloittanutta teatterintekijää on päätynyt isommille lavoille. Uusia mahtuu mukaan, ja erityisesti kaipaamme poikia ja miehiä mukaan toimintaamme, ohjaaja Sari Äikää-Torkkeli sanoo.
Teatterilla on hulppeat tilat Vesikoski-talossa, kun niitä vertaa samankokoisten teatterien kotipesiin ympäri Suomen.
– Meillä on täällä kunnolliset pukuvarastot, tilava kahvila ja jopa lavastepaja. Monet vierailulla käyneet teatteriammattilaiset ovat kehuneet paikkaa.

Sampsa Hakala

Tuhkimo vuodelta 2006. Kuva: Sari Äikää-Torkkeli

Prinsessa Ruusunen vuodelta 1990. Kuva: Loimaan teatteri

Lue lisää 2.11.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Kotimainen puu kulkee pyörillä

Puutavara-auton kuljettaja on tärkeä lenkki puiden matkalla metsästä jatkokäsittelyyn. Janne Välimäki kuormaa mäntytukit puutavara-auton kyytiin Alastarolla ja kuljettaa rungot Kyrön sahalle.

LP-Vampula Huittinen voittaa Nurmon Jymyn, ratkaisupallo

LP-Vampula Huittinen voitti kotikentällään Nurmon Jymyn naisten lentopallon Mestaruusliigan ottelussa 21.10.2017. LP Vampulan voittolukemat olivat 3–2 (25–14, 25–20, 18–25, 20–25, 15–9), videolla näkyy ottelun ratkaisupallo.

Laulu Suomen soi Heimolinnassa

Laulu Suomen soi -kuorotapahtuma Heimolinnassa 1.10.2017. Suomen laulun yhteislauluna yleisön kanssa kajauttavat Loimaan mieslaulajat, Loimaan naislaulajat ja Viihdekuoro LoiMaalaiset.