Tarjolla jopa tuhansia työpaikkoja – Rekryexpo-messut alkoivat juuri Turun Messukeskuksessa

Varsinais-Suomen poikkeuksellisen hieno työpaikkatilanne on luonut uuden tapahtuman Turun Messukeskukseen. Saman katon alla on tänään keskiviikkona yli 60 yritystä, jotka etsivät uusia työntekijöitä. Rekryexpo-tapahtumassa mukana olevissa yrityksissä on avoinna yhteensä yli 3 000 työpaikkaa.

Tapahtuma Turun Messukeskuksessa alkoi tänään kello 10.

Tapahtumapäivän aikana järjestetään esimerkiksi suoria työhaastatteluja. Niin kutsuttu Speed datingin eli pikahaastattelumahdollisuuden järjestää aTalent Recruiting.

Töitä tarjoavia yrityksiä on ilmoittautunut mukaan 11.

– Järjestävä yritys kertoo, että mukaan on ilmoittautunut todella paljon ja hyviä työnhakijoita. Hakijoiden avoimeen hakukenttään kirjoittamat tekstit ovat järjestäjän mukaan poikkeuksellisen hyviä. Se kertoo, että mukana on hyviä tyyppejä, sanoo Turun Messukeskuksen projektijohtaja Krista Ahonen.

Kaikki paikat eivät ole täynnä, joten pikahaastatteluun mahtuu vielä mukaan. Ilmoittautua voi myös paikan päällä messuilla.

Krista Ahonen muistuttaa, että pikahaastattelussa työnhakija voi tehdä hyvän vaikutuksen työnantajaan uudella tavalla. Jos työhakemuksen kirjoittaminen ei ole vahvinta aluetta, kasvokkain tapaamisella voi antaa itsestään paremman vaikutelman.

Pikahaastattelussa on kaksi linjaa. Ensimmäisessä linjassa yritykset hakevat osaajia myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Toisessa linjassa tehtäväkuvien kirjo on laaja merialan osaajista lehdenjakajiin.

Yhdellä linjalla haastatteluja tekee 5–6 yritystä. Jokainen työnhakija saa kolmen minuutin pikatapaamisen jokaisen linjan yrityksen kanssa.

Rekryexpossa kuullaan myös työnantajien markkinointipuheita. Projektijohtaja Krista Ahonen sanoo, että työnantajilta on harvemmin totuttu kuulemaan mainospuheita.

– Työnhakemuksissa on yleensä pitkä lista työnhakijalta vaadittavia taitoja ja valmiuksia, joita vain harva pystyy täyttämään. Nyt yritykset jopa kilpailevat työntekijöistä, joten myös yritysten pitää osata kertoa, miksi juuri heille kannattaa hakeutua töihin.

Työnantajapuheenvuoroja on messuilla yli 30. Avoimista paikoistaan kertovat mm. Valmet Automotive, Meyer Turku Oy, Yara Suomi Oy, R-kioski, Raumaster, Cargotec, Viking Line ja useat alueen kaupungit.

Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Messut ovat auki keskiviikkona kello 18 saakka. Muun muassa Varsinais-Suomen TE-toimisto on järjestänyt tapahtumaan myös kuljetuksia eri puolilta Suomea yhteistyössä muiden toimistojen kanssa. Varsinais-Suomen ulkopuolelta kuljetuksia on järjestetty esimerkiksi Porista, Satakunnasta ja Tampereelta.

Tarjolla on myös ajankohtaisia puheenvuoroja tämän päivän työelämästä. Työelämäprofessori Pauli Aalto-Setälä kertoo tapahtumassa miten työ muuttuu. Digitaalinen vallankumous, sen eteneminen ja yhteistyötaitojen kehittäminen ovat teemoina klo 11 alkavassa puheenvuorossa.

Rekryexpo- tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun Messukeskuksen ja TS-Yhtymän medioiden kanssa.

Avoimia työpaikkoja messuilla

 • myyjä
 • myyntineuvottelija
 • projektipäällikkö
 • laiva-alan asiantuntija
 • ohjelmistokehittäjä
 • asiakasneuvoja
 • suunnittelija
 • lehdenjakaja
 • siivooja
 • lääketeknikko
 • varastotyöntekijä
 • koneasentaja
 • tarjoilija
 • trukkikuski
 • laitosmies
 • proviisori
 • farmaseutti
 • kokki
 • kylmäkkö
 • tiskari
 • asentajia
 • pakkaaja
 • robotiikan asiantuntija
 • teollisuusompelija
 • kuorma-autonkuljettaja
 • it-asiantuntija
 • kone- ja laitesuunnittelija
 • ajanvaraaja
 • provisoori
 • puutarhuri
 • tuotantotyöntekijä
OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla