Tunteikas tappio, Sampo ryösti pisteet

LENTOPALLO Hurrikaani–Sampo Volley, Pielavesi 1–3 (25–22, 19–25, 17–25, 22–25).

Hurrikaanin ja Sampo Volleyn välinen historian 51. ottelu ei varmastikaan jättänyt ketään kylmäksi. Varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin sellaista lentopalloa, jossa molemmilla joukkueilla oli tunnetila aivan tapissa, paikka paikoin tunteet läikkyivät ylikin. Kun kaksi liigan kärkipään joukkuetta aloitti kiivaan kamppailun pisteistä, siinä ei hienosteltu eikä kainosteltu. Jokaisesta pallosta tapeltiin, välillä epäpuhtaastikin, mutta kaikkiaan vajaa 900 katsojaa sai kokea erittäin mielenkiintoisen ottelun. Ilman kortteja ei tästäkään ottelusta selvitty vaan Jesse Mäntylä nappasi jo kauden toisen kerran samaan otteluun keltaisen ja punaisen kortin.

Hurrikaanin Antti Ropponen lyö kuvassa palloa vastustajan kenttään. Kuva: Juuso Riponiemi

Tällä kertaa Hurrikaani ei onnistunut murtamaan vastustajan vastaanottoa kovalla syötöllä, vaan Aleksi Mutkan johdolla Sampon vastaanotto kesti kotijoukkueen pommitukset. Myös Hurrikaanin 17 syöttövirhettä oli aivan liikaa, kun vastapainoksi se sai tehtyä vain kolme ässää. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että Sampon yhdeksästä ässäsyötöstä peräti kuusi tuli leijasyötöllä. Erityisesti jatkopallopelaaminen oli Sampolla tehokasta. Molemmat joukkueet puolustivat kaikkiaan 34 palloa peliin, mutta Hurrikaani ei saanut niitä pisteeksi kuin 26 prosentin tehokkuudella. Sampo nakutti näistä jatkotilanteista peräti 56 prosentin tehoilla.

Kotijoukkueen peli oli lauantaina perin sekavaa. Ottelulle oli kuvaavaa, että mitä pidemmälle ottelu eteni sitä heikommin Hurrikaani hyökkäsi. Joka erässä sen hyökkäysprosentit tippuivat. Vastaavasti tiiviisti pelannut ja monipuolisesti hyökännyt vierasjoukkue nosti tasoaan läpi ottelun. Aleksi Kössin passipeli oli iloista ja rohkeaa. Kössi ruokki Andrus Raadikia (20 pistettä) useaan kertaan kuutospaikalle, vastaavasti Maksim Buculjevic ei käyttänyt kolmen metrin hyökkäystä juurikaan. Muutenkin serbilaisen passipeli oli ennakoitavaa ja kovin yksipuolista. Siihen nähden ei ole ihme, että Sampo kirjautti neljään erään 11 torjuntapistettä ja Hurrikaani vain kuusi.
– Tiedettiin ennakkoon, että Hurrikaani on fyysinen ja kova syöttöjoukkue. Yritettiin, etteivät he pääse syöttöruudussa flow-tilaan. Mielestäni onnistuimme siinä hyvin, ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa päävalmentajana toimiva Sampon Timo Tolvanen totesi.
Tolvanen entisenä huippupelaajana taktikoi fiksusti. Aina kun Matti Oivanen tai Thomas Douglas-Powell sai yhden syötön ruutuun, alkoi Sampon kenttäpuolella vimmattu parketin kuivaaminen. Ja joka kerta tuomaristo meni tähän jujuun. Tolvaselle pitää nostaa hattua myös siitä, että hänen joukkueensa sai pidettyä tunnetilan paremmin kurissa, se ei jäänyt rypemään erikoisiin torikokouksiin vaan onnistui keskittymään olennaiseen.
Hurrikaanileirissä tietynlainen tuska oli nähtävissä. Hirveä määrä helppoja virheitä ja epävarmaa hyökkäämistä varjosti joukkueen pelaamista. Siihen nähden, ja ottelun luonteen nähneenä on suoranainen ihme, että Mäntylä oli joukkueen ainoa punaisen kortin saanut pelaaja.
– Kaverilla oli parempi vastaanotto, ja se toimitti palloa meidän puolelle inhottavasti. Se teki osittain pelaamisestamme vaikeaa tänään, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen myönsi.

Hurrikaani jatkaa rauhallisella ottelutempolla. Tällä viikolla se pelaa vasta lauantaina, kun Loimaalle saapuu paikallisvastustaja Raision Loimu. Rantasella ja joukkueella on nyt viikko aikaa laittaa palikat jälleen oikeille paikoille. Se vaatii sitä, että jokainen pelaaja noudattaa nöyrästi joukkueen taktiikkaa.

Valtteri Arra

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla