Jatkojen jälkeen arki ja treenit – lue, miten paikallisten vieraiden ilta jatkui, kun salamavalot himmenivät Linnan juhlissa

Uudenkaupungin nuori keihäänheittäjä Elina Kinnunen tapasi Linnan juhlissa myös hiihtäjälegenda Juha Miedon. Kinnunen kätteli Mietoa ja toivotti hyvää itsenäisyyspäivää.

Torstai-iltapäivänä Kinnunen matkaa jo kohti kotia ja Uuttakaupunkia. Edessä on paluu arkeen ja iltatreenit.

– Toisten urheilijoiden kanssa puhuttiin illan aikana jonkin verran. Pitkät keskustelut olivat vaikeita, tungoksessa tuntui jäävän koko ajan tukkeeksi, kertoo nuorten EM-pronssimitalisti.

– Koko juhla, kaikki oli tosi hienoa. Maistoin myös boolia. Se oli ihan hyvää.

Kinnunen vahvistaa Linnan juhlista toistuvan käsityksen, ahdasta ja lämmintä oli.

– Tarkoitus oli mennä myös jatkoille, mutta lähdimme liian myöhään. Jono oli jo liian pitkä.

Kinnunen nappasi juhlista muutaman kuvan, mutta oli jo etukäteen päättänyt, että ei koe juhlaa puhelimen linssin läpi. Tilaisuudesta jää ainutlaatuinen muisto ilman jatkuvaa valokuvaamista.

Koripalloilija Teemu Rannikko edusti keskiviikkoiltana tyylikkäästi Linnan juhlissa frakissa, mutta torstai-iltapäivänä oli heti edessä paluu treenivaatteisiin.

Rannikon ensimmäiset Linnan juhlat olivat mieleenpainuvana kokemus.

– Linnan juhlissa oli kaikin puolin tosi hienoa, ja kaikki järjestelyt oli hoidettu erittäin hienosti, kuvailee Rannikko ajaessaan Kaarinasta Saloon harjoituksiin.

Kokenut koripalloilija uskoi saavansa vähän armoa Salon Vilppaan treeneissä pitkälle venyneen juhlaillan takia.

Rannikon mieleen itsenäisyyspäivän vastaanotosta jäi erityisesti kättely ja kohtaaminen Juha Miedon kanssa.

– Kättelyä odotin ja jännitin paljon. Oli hienoa päästä kättelemään presidenttiä. Toivotin hänelle hyvää itsenäisyyspäivää.

– Juha Mieto antoi ajastaan kymmenen minuuttia ja kertoi elämänohjeita. Hän on karismaattinen mies. Mieto tuli seuraamme, kun juttelin Shawn Huffin kanssa.

– Mieto kertoi seuraavansa koripalloa ja ilmeisesti tunnisti meidät.

Rannikon ilta päättyi jatkoille Kämppiin.

– Kävimme kurkkaamassa siellä, mutta aika pian olimme jo hotellissa nukkumassa.

 

Turkulainen Riina Lumme piti Linnan juhlia arvokkaana ja ainutkertaisena kokemuksena.

– Oli hienoa päästä noin arvokkaaseen seuraan, jossa on valtakunnan johtajia, urheilijoita ja taiteilijoita.

Lumme on Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja ja Turun vihreiden kaupunginvaltuutettu. Yksi mieleenpainuva kohtaaminen oli Linnassa, kun hän keskusteli liiton entisen puheenjohtajan, eduskunnan viestintäpäällikön Marjo Timosen kanssa.

– Marjo Timonen huomasi, että viereisessä huoneessa oli vielä yksi Suomen ylioppilaskuntien liiton entinen puheenjohtaja, Jorma Ollila. Menimme yhdessä hänen luokseen ja otimme yhteiskuvan.

– Jorma Ollila sanoi minulle, että kannattaa tehdä tutkinto ennen työelämään siirtymistä, Lumme kuvailee.

Riina Lumme halusi edustaa kuten opiskelijajärjestön edustajan kuuluu. Linnan juhlien jälkeen jatkoja oli siis jatkojen perään.

– Linnasta menin ensin Helsingin pormestarin järjestämille välijatkoille. Sieltä lähdin Kämppiin virallisille jatkoille. Ilta päättyi vielä opiskelijajuhlien jatkoille Espooseen.

Linnan juhlassa kohtasivat eri sukupolvet. Juhlaan oli kutsuttu poikkeuksellisen paljon nuoria.

– Nuoret rakentavat tulevaisuutta. Juhlassa oli myös runsaasti veteraaneja, jolloin syntyi sukupolvien välinen yhteys, pohtii Lumme.

Jenna Roivas on ehtinyt jo lentokentälle Linnan juhlista seuraavana päivänä. Edessä on lomamatka etelän lämpöön.

Presidentin juhlavastaanotto jäi 18-vuotiaalle turkulaiselle mieleen arvokkaana tilaisuutena, jossa oli mukava ilmapiiri ja helppo jutella vieraiden kanssa.

– Olimme nuorten kutsuttujen kanssa paljon yhdessä. Tapasimme ennen kättelyä Linnan kirjastossa.

Jokaisesta maakunnasta oli Linnaan kutsuttu kaksi nuorta, jotka omalla toiminnallaan olivat edistäneet muun muassa hyvinvointia sekä lasten ja nuorten pärjäämistä.

Turkulainen Roivas oli toinen Varsinais-Suomen nuorista.

Hän saapui kättelyyn ensimmäisen osuuden viimeisenä ja nappasi televisiota seuraavan kansan huomion.

– Se ei ollut suunniteltua. Minun nimeni sanottiin viimeisenä, joten viimeisenä tulin saliin.

– Jalat tärisivät kun astuin punaiselle matolle. Jotain sain sanottua, mutta rouva Jenni Haukiolle unohdin esitellä itseni.

Jatkot jäivät väliin, sillä nuoret saapuivat liian myöhään Kämpin ovelle.

– Siellä oli valtava jono, joten menimme viereiseen karaokebaariin kuuntelemaan helsinkiläisten laulua.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla