Kiekkolegenda Matti ”Mölli” Keinonen ja keihäänheittäjä Elina Kinnunen saivat postia Linnasta

Elina Kinnunen sanoo, että itsenäinen Suomi on osa hänen identiteettiään.

Marraskuun 8. päivänä Uudenkaupungin Kenttäkarhujen keihäänheittäjä Elina Kinnunen sai kirjeen, jonka päällä luki pelkistetysti ”Tasavallan presidentiltä”.

– Olin, että jaaha, mikäs kirje tämä nyt on, kertailee Kinnunen tuntojaan postilaatikolla.

Lukiolaisen aivot yhdisti kirjeen lähestyviin Linnan juhliin. Hoksottimet olivat oikeassa.

Tänä vuonna presidenttipari on kutsunut useita menestyneitä nuoria urheilijoita Linnan juhliin. Kinnunen on voittanut muun muassa kaksi nuorten EM-pronssia, 17- ja 19-vuotiaissa. Kutsua hän ei silti osannut odottaa.

– Tuli kyllä yllätyksenä. Mutta nyt on tosi hyvät fiilikset, ja on tosi iso kunnia päästä sinne.

 

Matti "Mölli" Keinonen on tunnettu omaperäisistä kiemuroistaan, ”Ruotsin tappajana” onnistuttuaan erityisesti Ruotsia vastaan käydyissä maaotteluissa. Hänen numeronsa, 7, on jäädytetty hänen entisessä joukkueessaan Rauman Lukossa. Kuva on vuodelta 2011.

 

Samoihin aikoihin Pyhämaassa jääkiekkoleijona numero 50, Matti ”Mölli” Keinonen availee samanlaista kirjettä.

– Mahtavalta tietenkin, kuvailee Keinonen tunnetta, kun kutsu Linnaan kävi.

Keinosen kutsun taustalla saattaa olla presidentti Niinistön avoin fanitus jääkiekkojoukkue Rauman Lukkoa kohtaan. Keinonen on yksi Lukko-legendoista, ja seura on jäädyttänyt hänen käyttämänsä seiskapaidan.

– Aina kun puhutaan presidentistä tai jääkiekosta, niin molemmat aiheet ovat hienoja, Keinonen toteaa.

Uudestakaupungista lähtee täten kaksi urheilijaa juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä Linnan juhliin. Kumpainenkin ensikertalaisia.

– Juhlia on tullut televisiosta katsottua, millaisia ilmeitä ja pukuja ja muuta, hyväntuulinen Keinonen kertoo.

Sekä Kinnunen että Keinonen ovat useasti kantaneet Suomen maajoukkuepaitaa. Suomi-paidasta saa Kinnusen mukaan aina lisäbuustia suorituksiin.

76-vuotiaalla Keinosella on vyöllään muutama maaottelu enemmän kuin 19-vuotiaalla Kinnusella. Yhteensä Keinonen pelasi uransa aikana 196 maaottelua.

– Ne olivat mahtavimpia hetkiä, kun sai vetää Suomen maajoukkueen pelipaidan päälle, kommentoi hän.

Pukuloiston lisäksi Linnan juhlien jokavuotinen puheenaihe on juhlissa tarjottava booli. Onko se liian vahvaa vai pliisua? Sen aikovat Uudenkaupungin molemmat edustajat selvittää.

– Kyllä boolia täytyy maistella. Se on selvä, naurahtaa Keinonen.

Kinnunen toivoo tapaavansa Linnassa muita urheilijoita ja mielenkiintoisia ihmisiä. Lehdestä hän oli bongannut, että suosittu laulaja Alma on myös paikalla.

– Ehkä menen juttelemaan hänen kanssaan.

Teksti ja Kinnusen kuva: Niko Vahtera, Uudenkaupungin Sanomat.

Keinosen kuva: Jaakko Louhivuori, Turun Sanomat.

Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla