Äänestysaktiivisuus nousi hurjasti Loimaalla – lähes 40 prosenttia äänesti ennakkoon

Presidentinvaalin ennakkoäänestys on ollut vilkasta koko maassa, mutta Loimaalla erityisen vilkasta. Kaupungissa 39,1 prosenttia äänioikeutetuista on äänestänyt ennakkoon.

Luku on noussut huomattavasti vuodesta 2012, jolloin presidentinvaalin ensimmäinen kierros järjestettiin edellisen kerran. Silloin ennakkoäänestysprosentti oli Loimaalla 33,4.

Loimaalla on yhteensä 5 089 henkilöä äänestänyt ennakkoon. Äänioikeutettuja on reilu 13 000.

Loimaalla, samoin kuin koko maassa, naiset ovat rientäneet vaaliuurnille miehiä ahkerammin.

Koko maassa ennakkoon äänesti 36,1 prosenttia äänioikeutetuista. Lukema tarkentuu myöhemmin, sillä esimerkiksi ulkomailla annettuja ääniä ei ole vielä saatu kirjattua.

Oripäässä ennakkoäänestysprosentti oli tällä kertaa 33,9. Edellisen presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella Oripäässä äänesti 32,1 prosenttia äänioikeutuista ennakkoon.

Humppilassa äänesti ennakkoon peräti 50,5 prosenttia äänioikeutetuista. Ypäjällä lukema oli 38,1 ja Punkalaitumella 33,7.

Presidentinvaalin ennakkoäänestyksessä on rikkoutunut kuuden vuoden takainen ennätys, kertovat valtakunnalliset mediat. Ennakkoääniä on annettu tällä kertaa 1 532 640. Edellinen ennätys oli presidentinvaalien toisella kierroksella vuonna 2012, jolloin ennakkoääniä annettiin 1 527 737, kertoo STT.

 

Presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta. Silloin äänestämään pääsee vain jokaiselle äänioikeutetulle osoitetussa paikassa. Paikka on mainittu kotiin postitetussa äänioikeusilmoituksessa.

 

Äänestyspäivän äänestyspaikat Loimaalla su 28.1.2018 kello 9 – 20

  • Äänestyspaikat:
  • Yhteiskoulu Puistokatu 16
  • Keskuskoulu Kalevalankatu 12
  • Hirvikosken kirjasto Hirvikoskentie 225
  • Alastaron kunnantalo Loimijoentie 74
  • Mellilän Mirjakoti Nahkurintie 3

 

 

 

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla