Joko kolusit kotikylän ladut? Tässä koko maakunnan hiihtokartta – lukijat kertovat kokemuksiaan laturaivosta

Hiihtämään pääsee tällä hetkellä eri puolella Varsinais-Suomea. Kokosimme karttaan Varsinais-Suomen latutilanteen.
Turussa on Forecan tietojen mukaan lunta tällä hetkellä noin 14 senttimetriä ja Köyliössä 16 senttimetriä.

Hiihtokelit jatkuvat luistavina koko viikonlopun. Viikon alussa lämpötila nousee päivisin plussan puolelle Loimaalla ja muualla maakunnassa. Samalla sataa lisää lunta tai räntää.

 

Jäikö joku latu pois kartalta? Ole hyvä ja kommentoi uutista ja kerro ladusta tarkemmin.

KYSYIMME LUKIJOILTA pari viikkoa sitten, oletko kohdannut laturaivoa. Vastaajista kolme neljäsosaa (74 prosenttia) ei ole kohdannut laturaivoa. Neljännes taas vastaa kohdanneensa laturaivoa.
Kysymykseen vastasi reilu 200 lukijaa.

 

Tässä lukijoiden kertomuksia huonosta käytöksestä ladulla.
– Olin lapsen kanssa hiihtämässä ja joku mies vaati meitä pois ladulta hidastamasta hänen vauhtiaan.
– Olin pitkästä aikaa hiihtämässä ja alamäessä irtosi suksi. Lensin selälleni mäen alle ja takaa tullut mies huusi ”Häivy siitä! Älä hullu mäen alle jää!”
– Olen itse tuntenut laturaivoa, kun näen pienen lapsen hiihtävän ja välillä kaatuilevan vaativalla, mäkisellä reitillä ja äidin kävelevän vieressä.
– Joku perinteisen hiihtäjä aiheuttaa joskus pahan vaaratilanteen hyppäämällä yhtäkkiä ladulta luistelijahiihtäjän eteen. Ja siitä kun sanoo, niin huudetaan kiukkuisena, että ”takaa tuleva väistää”. No, millä ihmeellä?
– Laturaivoa en ole itse kokenut. Ainoana huomautuksena voisin koululaisille sanoa, että kun kaveri kaatuu mäessä, niin toinen henkilö jää rinnalle seisomaan ja silloin on alamäessä vaikea päästä ohi. Tähän toivoisin parannusta!
– Olen itsekin syyllistynyt raivoamaan jalankulkijoille, jotka kävelevät ladulla.
– Ei ole aihetta laturaivoon, kunhan kävelijät ymmärtävät pysyä poissa latu-urilta lyhyen, yleensä muutaman viikon lumisen kauden ajan.
– Useasti ladulla – lainvastaisesti – kävelevät tai koiria ulkoiluttavat ihmiset eivät noudata ystävällisiä kehotuksia, vaan pahastuvat.

 

Suurin osa vastaajista ei ole kokenut laturaivoa. Tässä heidän näkemyksiään menosta laduilla:
– En ole kohdannut. Hiihdän aikaisin aamulla Impivaarassa.
– En ole kohdannut laturaivoa. Olen eläkeläinen, ja hiihdän aikaisin aamulla Impivaarassa.
– Olen käynyt nyt kaksi kertaa tänä vuonna Nunnanvuoressa. Olen hidas hiihtäjä, mutta kaikki ovat ohitelleet rauhallisesti ilman ongelmia.
– Hiihtämässä käyn Harjureitillä. Siellä on tilaa, kiitos monipuolisten reittivaihtoehtojen.
– Aina on sovussa päässyt menemään.
– Ystävällistä väkeä on ollut hiihtämässä. Eri vauhtisia menijöitä ja ruuhkaakin on ollut, mutta yhtään epäkohteliasta käytöstä tai puhetta ei ole minun korviini tullut, vaikka olen ollut hiihtämässä joka toinen päivä.
– En ole kohdannut laturaivoa, kun en ole 20 vuoteen hiihtänyt. Tuskin tulevaisuudessakaan hiihdän.
– Käsittämätöntä, että tästä vieläkin jaksetaan vouhkata. Koskaan en ole missään ilmiöön törmännyt ja kilometrejä on alla paljon. Menkää ihmiset hiihtämään. Siellä on kivaa, eikä kukaan siellä kenellekään laturaivoa!
– Hyvin on ladulle mahduttu, vaikka maanantaina 22.1. oli varmasti ennätysmäärä hiihtäjiä. Jopa parkkipaikan ruuhkassa sopu säilyi.
– Kerttulassa on ollut sopuisaa.
– En koskaan.

 

 

Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla