Koti Loimaalta 2018

Meditatiivinen jazz sai yleisön keskittymään herkeämättä

Jo Mika Kallion rumpusetistä saattoi päätellä, että tulossa ei ollut mitään tavanomaista rytmittelyä. Kuva: Sampsa Hakala

Verneri Pohjola sai viime marraskuussa Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnon. Kun kuunteli hänen velhomaista trumpetisointiaan, huomionosoitus tuntui erittäin ansaitulta. Kuva: Sampsa Hakala

LOIMAA Trumpetisti Verneri Pohjolan ja lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion muodostaman duon luoma meditatiivinen maailma ällistytti ja vangitsi lähes täyden salillisen huomion Loimaan Taidetalossa tiistai-iltana.
Suomalaisen jazzin kärkinimiin kuuluvat soittajat veivät kuulijat maagiselle musiikkimatkalle, jossa oli harmoniaa, mystiikkaa, kiukkuisuutta, leppoisuutta ja sopivasti sammakkoakin.
Kaksikko on julkaissut hiljattain Animal Image -levyn, joka on sävelletty Perttu Saksan elokuvaan. Ja totta vieköön, kun konsertissa sulki silmänsä, niin silmissä alkoi vilistä luontokuvia.
Jos musiikki ei miellytä, niin tunnin kestävä konsertti on piinallinen istuttava. Kallion ja Pohjolan konsertissa tilanne oli päinvastainen: aika meni niillä kuuluisilla siivillä ja musisointi loppui aivan liian äkkiä.
Intensiivinen, taitava ja musiikillisesti älykäs esitys kuului Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämään tiistaikonserttien sarjaan.

Sampsa Hakala

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

vastuullista journalismia

Arkistot

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 7, 16.2.2018

Fireman's dance Novida Loimaan lukion wanhojen esittämänä.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu