Koti Loimaalta 2018

Ota käyttöön, opettele luopumaan

YPÄJÄ Hanna Uusi-Kölli istuu vanhassa nojatuolissa ja vääntää putkiradion päälle. Radiosta alkaa pauhata rock. Ja nimenomaan Radio Rock, eikä mikään vanhan ajan rautalankarock. Hannaa huvittaa. Hanna Uusi-Köllin ja samassa pihapiirissä sijaitsevan äidin, Ritva Uusi-Köllin talot ovat täynnä yllätyksiä.

Hanna Uusi-Kölli ja hänen äitinsä Ritva Uusi-Kölli elävät sopuisasti samassa pihapiirissä. Vanhojen aarteiden lisäksi heitä yhdistää kiinnostus historiaan ja sota-aikoihin. Itsenäisyyspäivä on vuoden tärkein juhla, silloin ei kylään tulla verkkareissa. Kuva: Katriina Reijonen

Köllin kurvissa Ypäjällä ei heitetä mitään pois, eikä mitään säilötä säilömisen ilosta, ihastellen ja silkkihansikkailla käsitellen. Kaikki on käytössä, ihan sellaisenaan. Tavaroita ei tuunata. Edes tuoleja ei ole maalattu uudestaan.
– Jos tavarat ovat käytössä, niissä näkyy elämän jälkiä, ja niin saakin näkyä, Ritva Uusi-Kölli tuumaa.
Tavaraa on mahdottomat määrät. Niin taloissa kuin ulkovarastoissa.
– En pidä tätä vielä taakkana, vaan ajattelen, että minulla on täällä aika kaunista ja kivaa. Mutta eihän tällaista tavaramäärää voi perillisille jättää. Onhan minun alettava näitä jossain kohtaa myymään. Kaikki sukulaislapset tietävät jo nyt, että täältä voi hakea, jos jotakin tarvitsee, Hanna Uusi-Kölli toteaa.

Katriina Reijonen

Loimaan Lehden teemasivujen aiheena on 10.3. rakentaminen ja asuminen.

 

Lue lisää 10.3.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

vastuullista journalismia

Arkistot

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 7, 16.2.2018

Fireman's dance Novida Loimaan lukion wanhojen esittämänä.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu