Prättä-Jouset tähtäsi mitaleille

0
Ville Ahlgren ampui ensimmäiset SM-kultansa flintistä ja 120 nuolen kisasta. EM-kisoista tuli joukkuepronssia. Kuva: Kiti Salonen
Patrik Lindfors on harrastanut jousiammuntaa vasta puolitoista vuotta. Sitä ennen hän harrasti kivääriammuntaa. – Siitä ei ole ollut jousiammunnan kannalta muuta hyötyä, kuin että pystyy kasaamaan itsensä kilpailussa. Kuva: Kiti Salonen

JOUSIAMMUNTA Prättä-Jousilla on ollut menestyksekäs alkuvuosi. Ville Ahlgren ampui SM-kultaa 120 nuolen -kisasta ja kuuden ampumamatkan flintistä, jossa seurakaveri Patrik Lindström sijoittui hopealle. Heikki Helminen voitti flintin veteraanisarjan ja Marttiina Kairus miniluokan.
Unkarissa käydyissä EM-kisoista Ahlgren ja Lindström saivat joukkuekilpailun pronssia yhdessä Länsirajan Jousiampujia edustavan Satu Jalkasen kanssa. Henkilökohtaisessa kisassa Lindström oli 13. ja Ahlgren 16. Lisäksi Lindström saavutti 3D-kilpailussa 4. sijan.
– Kotimaassa mitali on aina tavoitteena, kun kisaan lähdetään. Ensimmäisiin EM-kisoihini en lähtenyt voittamaan vaan hakemaan hyvää tulosta. Olen ihan tyytyväinen reissuun, Ahlgren kertoo.
Lindströmillä oli EM-kisoissa tekniikkamurheita, minkä vuoksi hän aikoo pitää hetken kilpailutaukoa. Molempien tähtäin on vuoden 2020 EM-kisoissa Pohjois-Irlannissa.
– Sieltä olisi hieno saada mitali mukaan, Ahlgren sanoo.
Lindström on jäänyt lajissa koukkuun jatkuvaan itsensä haastamiseen.