Robottien rakentelu opettaa peruskoululaisille koodausta

LOIMAA/KESKUSKOULU Lotta Kylä-Uuppo, 11,  ja Jenna Pietilä, 11, istuvat luokan lattialla tyynyjen päällä ja tutkivat tarkasti tablettia. Ruudulla näkyviä ohjeita noudattamalla Lego-palikoista ja keskusyksiköstä rakentuu robotti, jonka voi ohjelmoida liikkumaan ja vaihtamaan väriä.

Lotta Kylä-Uuppo ja Jenna Pietilä ovat digituutoreita, jotka kiertävät luokissa opettajien apuna. – Olen oppinut ainakin sen, että tekniikka on näin hienoa, Kylä-Uuppo pohtii. Kuva: Kiti Salonen

– Jos on tosi hyvä, robotin voi koodata lentämään. Ainakin parin vuoden päästä opin sen, Kylä-Uuppo, 11, uskoo.
Tytöt ovat pääsykokeen läpäisseitä Keskuskoulun digituutoreita. He toimivat opettajien apulaisina ja kiertävät oppitunneilla opettamassa koodaamista. Uusien robottisarjojen ansiosta opetussuunnitelmaan nykyisin kuuluvasta ohjelmoinnista on innostuttu koulussa aivan uudella tavalla.
– Robotit konkretisoivat sen, mitä koodaamalla saa tehtyä. Robotit ovat monipuolistaneet ohjelmointia hirveästi, ilman välineitä se olisi yksitotista, tieto- ja viestintätekniikan opettaja Janne Rautiainen sanoo.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 8.3.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla