Bisons voitti finaaliavauksen

Bisonsin Sebastian Booker eteni namikalaisten piirittämänä. Kuva: Eveliina Toivola

Koripallo
Juha-Pekka Mäki

LoKoKo Bisons–Helsingin NMKY 85–70 (41–32).

Ensimmäinen finaaliottelu tarjosi jännittävän ja vauhdikkaan korisottelun, jossa olivat vastakkain sarjan kaksi parasta joukkuetta.
Peli käynnistyi tasaväkisesti pisteiden valossa, mutta Namikan peliä haittasivat Arsene Towan hankkimat kaksi nopeaa virhettä. Brandon Norfleet pelasi loistavasti pariin otteeseen pallon Petteri Ruutiaiselle, jolla oli helppo työ nostella vapaita koreja.
Helsinki Seagullsin riveissä myös Korisliigaa pelaava Ricky Waxlax hakeutui usein vapaaheittoviivalle haastaen Bisons-puolustusta, mutta pelitilanneheittojen kanssa hänellä oli ongelmia. Bisonsin hyökkäys ei kulkenut aivan odotetulla tavalla, ja tuloksena oli usein haastettu hyppyheitto rautoihin. Namika vei tunnustelevan avausneljänneksen 16–18.

TOINEN NELJÄNNES oli Bisonsin parasta peliä. Joshua Caldwell aloitti vahvasti ja vei Bisonsin takaisin johtoon. Vaihdosta kentälle tullut Tommi Rasi veti melkoisen show´n ja vei kotijoukkueen karkumatkalle. Rasi tuntui onnistuvan kaikessa, ja hetkessä hän keräsi 15 pistettä, parilla kolmen pisteen hyökkäyksellä. Ricky Waxlaxin kanssa Norfleet sekä Bisonsin isot miehet tekivät hyvää työtä. Waxlax jäi ilman pelitilannekoria Bisonsin johtaessa 41–32.
Hyvän hyökkäyspelin jälkeen heittoprosentit putosivat kolmannella jaksolla. Towa sai nopeasti kolmannen virheensä, mutta Namika taisteli kakkosviisikolla tasaväkisesti eron pysyessä ennallaan. Toinen 16 pisteen jakso kotijoukkueelta ei ole ollut kovin yleistä kauden aikana. Tempo ja kova intensiteetti veivät tehoja heittopelistä, mutta toisaalta Namika puolusti ajoittain myös erinomaisesti.

VIIMEISELLÄ JAKSOLLA heittopeli vapautui hieman molemmilla joukkueilla ja joukkueet saivat kolmosia uppoamaan. Ricky Waxlax sai vihdoin muutaman onnistumisen, mutta Sebastian Booker ja Joshua Caldwell kuittasivat toisessa kenttäpäädyssä. Bisons heitti lopussa kelvollisesti, mutta samalla sähläsi puolustuspäässä. Namikan aikalisät eivät kuitenkaan enää auttaneet pääsemään lähemmäksi, joten finaalien avausvoittoa juhli Bisons.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Tommi Rasi 20/4 sekä Namikan Tuure Takala 4/2/7 syöttöä.

TOISESTA FINAALISTA Helsingissä on odotettavissa kauden vaikeinta ottelua. Namika on ollut erinomainen kotijoukkue, ja Bisons voitti joulukuussa Malmin Palloiluhallissa vain yhdellä pisteellä. Joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet tuosta ottelusta paljon, kun Waxlax ja Towa liittyivät Namikan joukkueeseen ja Norfleet Bisonsiin.
Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin odotti Namikalta vieläkin aggressiivisempaa ottelua:
– Luulimme, että Helsinki olisi ollut aggressiivisempi. Ehkäpä seuraavassa ottelussa heiltä voi odottaa lisää energiaa pelaamiseen. Hyvä asia oli jälleen, että meillä piippuun jäi aika paljon ruutia. Eka matsi taisi mennä molemmilta vähän hakiessa peliä. Saimme Namikan tehomiehet Ricky Waxlaxin ja Sakari Laakson pidettyä kurissa, Helsingissä he taatusti parantavat, ennakoi Mannelin.
Toinen finaaliottelu pelataan 6.4. Malmin Palloiluhallissa kello 18.30 alkaen.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry