Hennijoki toimii junttikauhun ympäristönä

Matvei Ojansuu, Jussi Tuomi, Roope Olenius ja Veera W. Vilo toivovat, että ihmiset löytävät Kyrsyän kotimaassakin. Suomalaisia kauhuelokuvia ei tule ensi-iltaan läheskään joka vuosi. Kuva: Kiti Salonen

Loimaa
Kiti Salonen
Hennijoen kansakoulun idyllisessä maalaismiljöössä pääosin kuvattu junttikauhuelokuva  Kyrsyä – Tuftland kerää kehuja maailmalla. Elokuva sai filmifestivaaleilla Yhdysvalloissa parhaan ohjaajan ja fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon.
Kyrsyä muistuttaa visuaaliselta tyyliltään The Wicker manin ja Rosemaryn painajaisen kaltaisia jenkkileffoja. Tuottaja-näyttelijä Veera W. Vilo ja ohjaaja Roope Olenius sanovat myös Suomi-eksotiikan purevan.
– Meitä varoitettiin, että jenkeissä elokuvan pitäisi olla englanniksi, ja nyt parhaat saavutukset ovat tulleet sieltä. Joskus eurooppalaiset aliarvioivat amerikkalaisia. He ovat älykästä katsojakuntaa.
Kyrsyää on esitetty myös Intiassa ja Saksassa, ja seuraavaksi se on menossa Kreikkaan ja Brasiliaan. Elokuva sai Suomen ensi-iltansa maaliskuussa, ja nyt se pyörii myös Loimaalla.
Kaikkiaan elokuvaa näytetään kotimaassa noin 40 elokuvateatterissa Finnkinoja lukuun ottamatta.
Tuotantoporukka kuvasi elokuvaa Hennijoella kolmisen viikkoa edelliskesänä (LL 11.6.2016).
– Haluamme kiittää paikallisia saamastamme ymmärryksestä ja tuesta. He olivat isoksi avuksi ja ymmärsivät hämmennyksen, jonka saimme kylällä aikaan.

Lue lisää 7.4.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry