Juhannuskokko taitaa olla Loimaalla turha haave, mutta juuri nyt juhannussää näyttää sentään lämpimältä

Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi asettelee sanansa tarkoin, kun häneltä kysyy juhannuksen säästä. Varmaa lausuntoa keskikesän juhlan ilmasta on mahdotonta saada.

Sen verran meteorologi sentään uskaltaa kommentoida, että lämmintä ilmamassaa näyttäisi riittävän ainakin juhannuksen alle, keskiviikkoon ja torstaihin asti.

– Juuri nyt juhannus ei näytä kylmältä, mutta saattaa olla että ilmamassat vielä kiepsahtavat toisin päin, kuvailee Oskari Rockas.

Ilmatieteenlaitoksen pitkät ennustemallit eivät yllä vielä reilun puolentoista viikon päähän.

Kymmenen päivän ennuste lupaa loppuviikkoon ja ensi viikon alkuun hellelukemia. Maanantaina lämpötilan odotetaan nousevan Loimaalla jopa 28 asteeseen ja torstainakin lämpötila pysyisi edelleen 23 asteessa.

JUHANNUSKOKKOA taitaa olla turha kasata ennakkoon, sillä lupaa sen polttamiseen tuskin heltiää lupaa. Metsäpalovaroituksen aikana juhannuskokkojen polttaminen on kiellettyä.

Metsäpalovaroitus on voimassa suuressa osassa maata. Eteläisessä Suomessa ei saa sytyttää avotulta tällä hetkellä missään.

Lyhyet sadekuurot juhannuksen alla eivät vielä tuo lupaa kokon polttamiseen.

– Tällä hetkellä ei näytä siltä, että ennen juhannusta sataisi tavanomaista enemmän, sanoo päivystävä meteorologi Oskari Rockas.

Maasto on niin rutikuivaa, että metsäpalovaroituksen poistamiseen tarvittaisiin kymmeniä millimetrejä sadetta.

– Pari kunnon matalapainetta se vaatisi, jatkaa Rockas.

Meteorologin mukaan sadealueiden ennustaminen useita päiviä etukäteen on hankalaa. Viime viikkoina sadealueet ovat kiertäneet Suomen pääasiassa pohjoispuolelta.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla