Loimijoen pinta on laskenut poikkeuksellisen alas

Loimijoki
Kiti Salonen
Hirvikoskelle päin mentäessä Loimijoen laskenut vedenpinta on nostanut paikoitellen veneitä kuivalle maalle ja saanut laiturit leijumaan ilmassa tikkaiden varassa.
Kanta-Loimaantien varrella asuvan Jarmo Suokkaan mukaan pintaveden korkeusvaihtelut ovat Loimijoessa tavanomaisia. Kesäisin vedenpinta voi nousta tai laskea kahdeksan tunnin aikana 30:kin senttiä.
Tällaista hän ei kuitenkaan muista aiemmin tapahtuneen.
– Vedenkorkeus putosi keskiviikkona noin 80 senttiä normaalista, Suokas kertoo.
Viikonloppuna Loimijoen pintavesi aleni silmiinpistävästi keskustan alueella, ja tällä viikolla Sallila Energialle on tullut asiasta yhteydenottoja etenkin Hirvikosken ja Vuolteen padon välisiltä jokivarren asukkailta.
Energiapäällikkö Raimo Prusi kuvaa syntyneen tilanteen olleen useamman yhteensattuman ikävä summa.
– Kevät ei ole ensinnäkään ollut millään tapaa normaali, ja vesipinta on tavanomaista alempana kautta läntisen Suomen, Prusi aloittaa.
Veden vaihtuvuuden vuoksi Sallila piti Vuolteen padossa pientä juoksutusta tietämättä, että Forssan Kuhalankoskessa oli laitettu viikonvaihteessa ”luukut kiinni”. Tieto tavoitti sähköyhtiön vasta keskiviikkona, jolloin se sulki Vuolteen padon.
Loimijoen vedenpinta pysyy todennäköisesti lähipäivinäkin matalalla, sillä Vesikosken patoa hoitava Heikki Pirttiniemi Waterpumps WP Oy:sta kertoo, että Tammelan Pyhäjärvestä vedenjuoksutusta on velvoitettu ennemminkin vähentämään kuin lisäämään.

Sataa pitäisi melko runsaasti, ennen kuin sadevesi vaikuttaisi valuntaan ja virtaamien kääntymiseen kasvuun. Kuva: Kiti Salonen.

 

Lue lisää 9.6.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla